Ναύπλιο: Συνέλαβαν δύο ταβερνιάρηδες γιατί δεν έδιναν αποδείξεις στους πελάτες τους

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, χθες κλιμάκιο Αστυνομικών διενήργησε ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Ναυπλίου.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

Κατάστημα (ταβέρνα) δεν είχε άδεια της αρμόδιας αρχής για τη λειτουργία του, ενώ δεν είχαν εκδοθεί σε δεκατρία τραπέζια με πελάτες αποδείξεις για τα προσφερόμενα είδη (φαγητά-ποτά), συνολικής αξίας 452 ευρώ. Επίσης, βρέθηκε να απασχολείται ένας εργαζόμενος χωρίς να αναγράφεται στους πίνακες προσωπικού. Η 45χρονη, ιδιοκτήτρια του καταστήματος και ο 45χρονος προσωρινά υπεύθυνος συνελήφθησαν και σήμερα με την σε βάρος σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Σε κατάστημα (εστιατόριο-ταβέρνα) διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί σε τέσσερα τραπέζια με πελάτες αποδείξεις για τα προσφερόμενα είδη (φαγητά-ποτά), καθώς και ότι απασχολούνταν ένας εργαζόμενος χωρίς να αναγράφεται στους πίνακες προσωπικού.

Συντάχθηκε έκθεση φορολογικού ελέγχου και για το σύνολο των παραβάσεων θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) για την επιβολή διοικητικών προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ