Μαρκ Τουέην, Σάρλοτ Μπροντέ, Όσκαρ Ουάϊλντ - 7 διαφορετικοί συγγραφείς, 1 κοινό συμπέρασμα: Ευτυχία πάνω απ' όλα

Το να είμαστε ικανοποιημένοι, μας παρέχει γαλήνη και ηρεμία. Μας κάνει χαρούμενους. Σίγουρα, δεν είμαστε χαζοί για να πιστεύουμε οτι κάθε μέρα θα είμαστε χαρούμενοι και λαμπεροί. 

Είναι όμως το θέμα όπως η ζωγραφική: αυτό που μετράει είναι το φόντο και ο καμβάς. Ακόμη και το γκρίζο και το μαύρο, σε λευκό φόντο κάνουν τη διαφορά! Οι συγγραφείς, μπορεί να γράφουν κάθε είδους ιστορίες. Λυπηρές, περιπετειώδεις και αγχωτικές. Ωστόσο, μπορούν να μιλήσουν και για την ευτυχία! Ας δούμε λοιπόν πώς βλέπουν την ευτυχία μερικοί διάσημοι από αυτούς!

Μαρκ Τουέην… ο ειλικρινής!

Όχι, ο Μαρκ Τουέην, δε βάζει σαν αρχή της ευτυχίας την ειλικρίνεια. Όμως, τη χρησιμοποιεί! Ο μεγάλος αυτός συγγραφέας, λέει «Να συνυπάρχουν η αγνότητα με την ευτυχία, είναι κάτι αδύνατο». Τι λέτε; Μας κάνουν χαρούμενους μόνο τα καλά και άγια πράγματα; Για μας, θα είναι σίγουρα καλά και άγια! Πολλές φορές, οι «αμαρτίες», οδηγούν σε καλά συναισθήματα και το ξέρουμε καλά. Το θέμα είναι πόσο πολύ είναι κάτι «αμαρτία» και πόσο η δική μας ευτυχία, αποτελεί πόνο για τους άλλους.

Άυν Ραντ, η… Σωκρατική!

Η συγγραφέας του «Εμείς οι ζωντανοί», με απόλυτο τρόπο, έχει να δώσει το δικό της λιθαράκι για την ευτυχία. «Μάθε να αξιολογείς τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει, πάλεψε για την ευτυχία σου!». Μας θυμίζει κάτι; Ναι! Τον δικό μας Σωκράτη! «Η ανθρώπινη ζωή, αν δεν εξετάζεται, δεν μπορεί αυτός που την έχει να τη ζήσει». Υπάρχει αμφιβολία οτι η αυτογνωσία μπορεί να μας οδηγήσει στο να είμαστε γαλήνιοι; Με αυτήν, διακρίνουμε τα όνειρα και τις ικανότητές μας από τις μωροφιλοδοξίες μας και τη ματαιοδοξία μας!

Η Σάρλοτ Μπροντέ και η μοιρασιά!

Η πασίγνωστη συγγραφέας, μας φέρνει στο νου πως τίποτε που αξίζει, δεν μπορεί να μείνει «δικό μας μυστικό». Τι και αν μέσα μας τα νιώθουμε όλα, τι και αν παρασυρόμαστε και γινόμαστε εγωκεντρικοί ακόμη και στις λύπες μας και στα παράπονά μας, ό,τι δεν μοιράζεται δεν ολοκληρώνει τη χαρά που έχει μέσα του. Χαρακτηριστικά, η Σάρλοτ Μπροντέ λέει: «Ευτυχία που δεν μοιράζεται, δε λέγεται ευτυχία. Αν δεχτούμε την ευτυχία που δε μοιράζεται, τότε είναι άνοστη». Ο άνθρωπος, είναι το πλάσμα που θέλει να μοιράζεται! Καλά και κακά! Στη μοναξιά, ακόμη και τα φωτεινά πράγματα, με δυσκολία φαίνονται!

Όλη η συνέχεια εδώ - Tsemperlidou.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ