Ζελέ με λουίζα & raspberries του Άκη Πετρετζίκη - Εύκολο, ελαφρύ & καλοκαιρινό

Ένα πολύ ελαφρύ και δροσερό γλυκό, που καταναλώνεται χωρίς τύψεις!

Συστατικά
650 ml νερό
1 χούφτα φρέσκα φύλλα λουίζας
100 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη
60 γρ. χυμό λεμόνι
raspberries ή φράουλες 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής  

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ζεσταίνουμε τα 600 ml νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα της λουίζας και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Στο υπόλοιπο νερό που το έχουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζελατίνα και την αφήνουμε να “φουσκώσει”.
Αφαιρούμε τα φύλλα της λουίζας από το νερό.
Ανακατεύουμε μέσα το νερό με τη ζελατίνα μέχρι να διαλυθεί.
Αφήνουμε να έρθει το υγρό σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε το το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα φρούτα σε όμορφα ποτήρια
Γεμίζουμε με το ζελέ.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ