3 στέκια του κέντρου για καφέ & τσιμπολόγημα με αύρα παλιού καλού κινηματογράφου

Το «πρόγραμμα» έχει γαλλικό και Γκράουτσο Μάρξ, εσπρέσο και Χαγιάο Μιγιαζάκι και καπουτσίνο με Όρσον Ουέλς, και για σκηνικό το κέντρο της Αθήνας.

Duck Soup 
Εκτός του ότι αγαπάνε ιδιαιτέρως τους αδερφούς Μαρξ (και τη «Σούπα πάπιας» τους ), σερβίρουν καφέ, σάντουιτς, μπρουσκέτες, πίτες, σαλάτες με σάλτσες και dressing που τα φτιάχνουν οι ίδιοι και πλατό τυριών και αλλαντικών σε μια μικρή αστική «αυλή» στη Στοά Πεσμαζόγλου. (Πανεπιστημίου 39, κέντρο, 2103233916 )


 
Rosebud 
Δεν μπορεί να μην το αναγνωρίσατε. Το café-bar-restaurant της Σκουφά το όνομά του το παίρνει από τον «Πολίτη Κέιν» (κατά πολλούς σινεκριτικούς η καλύτερη ταινία όλων των εποχών ) και αγαπάει τις healthy/veggie γεύσεις, τουτέστιν burger από μανιτάρια, χορτοφαγικό σούσι κατά καιρούς, αλλά και ωραίες σαλάτες και άλλα ανάλογα. (Σκουφά 42 & Ομήρου 60, 2103392370 )
 
Γιουμπάμπα 
Η anime μάγισσα του Χαγιάο Μιγιαζάκι (από το «Ταξίδι στη χώρα των Θαυμάτων» ) δίνει το όνομά της σ’ ένα ζεστό και φιλικό χώρο στο Κουκάκι που σερβίρει καφέ κι ελαφρύ φαγητό κι όπου τα βράδια θ’ ακούσεις από live reggae μέχρι… λαϊκά παραμύθια μετά μουσικής. (Γ. Ολυμπίου 2, Κουκάκι, 2155258800 )

Πηγή: Athinorama.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ