Γιώργος Λάνθιμος: το «The Lobster» είναι η πιο ρομαντική ταινία που έχω κάνει - λένε οτι είμαι κυνικός - όλη η συνέντευξη στο Flix‏

Μια μέρα μετά την προβολή της νέας του ταινίας στο διαγωνιστικό των Καννών, το flix.gr συνάντησε τον Ελληνα σκηνοθέτη.

Ο Γιώργος Λάνθιμος δείχνει απόλυτα χαλαρός, ήρεμος, χαμογελαστός στην διάρκεια των συνεντεύξεων του για το «Lobster». Κι έχει κάθε λόγο να είναι. Το φιλμ είναι ήδη μια από τις πιο συζητημένες ταινίες του φεστιβάλ. Και κατά την γνώμη μας, αναμφίβολα η πιο ρομαντική. Οταν ρωτάω τον Λάνθιμο αν αυτή είναι η ταινία στην οποία ο ίδιος κι ο Ευθύμης Φιλίππου παραδέχονται ότι είναι βαθιά ρομαντικοί, γελά και συμφωνεί.

«Προσπαθώ να υποστηρίξω αυτή την ιδέα, γιατί όλοι μου λένε ότι είμαι κυνικός. Λέω σε όλους ότι αυτή είναι η πιο ρομαντική ταινία που έχω κάνει. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής προσπαθώ να κάνω ταινίες που δεν είναι απλά μόνο ένα πράγμα. Μου αρέσουν οι αντιθέσεις σε όλα τα πράγματα και προσπαθώ οι ταινίες μου να περιέχουν αντιθέσεις. Νομίζω ότι το «Lobster» είναι μια ειλικρινής απεικόνιση των ανθρώπινων σχέσεων και έχει μια ρομαντική πλευρά που μάχεται μια πιο κυνική πλευρά της».

To «The Lobster» είναι πρώτη ταινία του Λάνθιμου εκτός Ελλάδας, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία. «Προς το παρόν δεν βλέπω τον λόγο να κάνω μια ταινία στην Ελλάδα αν δεν υπάρχει κάποιος πολύ συγκεκριμένος λόγος. Ηταν πιο εύκολο για μένα να κάνω αυτή την ταινία. Το γεγονός ότι ήταν στα αγγλικά κι ότι πρωταγωνιστούσαν αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί έκανε τους χρηματοδότες να νιώθουν ότι θα είναι πιο «εμπορική» κατά κάποιο τρόπο, ακόμη κι αν το «Lobster» είναι μια πολύ μικρή ταινία σε σχέση με τα δεδομένα της βιομηχανίας αν και πολύ πιο ακριβή από τις ταινίες ου γυρίζουμε στην Ελλάδα».

Η εμπειρία ήταν άλλωστε όπως λέει ο ίδιος εξαιρετική «πρώτα απ όλα γιατί οι συνεργάτες μου πληρώθηκαν» και το Λονδίνο όπου πλέον ζει, ένα μέρος που απολαμβάνει. «Κι έτσι κι αλλιώς το να κάνεις σινεμά είναι κάτι που δεν ξέρεις ποτέ που θα σε πάει γεωγραφικά. Εχει να κάνει με την ίδια την ταινία και τις ανάγκες της. Για παράδειγμα αυτή η ταινία δεν γυρίστηκε στην Αγγλία, αλλά στην Ιρλανδία».

Όλη η συνέχεια εδώ - flix.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ