Βαρδινογιάννης-Φέσσας κατεβαίνουν μαζί για τις 18.500 παιχνιδομηχανές του ΟΠΑΠ

Ισχυρά επιχειρηματικά ονόματα διεκδικούν τις 18.500 παιχνιδομηχανές που θα λειτουργήσουν παράλληλα με αυτές του ΟΠΑΠ. Ποιοι ενδιαφέρονται για τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη.
 

Κοινή κάθοδο στο διαγωνισμό του ΟΠΑΠ για την εκμετάλλευση των 18.500 παιχνιδομηχανών (VLTs) που θα διαχειρίζονται παραχωρησιούχοι, προωθούν, κατά πληροφορίες, ο όμιλος Quest του Θεόδωρου Φέσσα κι ο όμιλος Βαρδινογιάννη.

Πρόκειται για τις παιχνιδομηχανές πέραν των 16.500 VLTs που εγκαθίστανται σταδιακά στην αλυσίδα Play του ΟΠΑΠ και βρίσκονται υπό την άμεση διαχείριση του οργανισμού.

Η προθεσμία της «Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» που δημοσίευσε ο ΟΠΑΠ εξέπνευσε στις 15 Μαΐου και οι υποψήφιοι που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον περιμένουν την πρόσκληση σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, που όλα δείχνουν πως θα διεξαχθεί τον Ιούλιο, για την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Στον ΟΠΑΠ τηρούν σιγή ιχθύος, διότι δεσμεύονται από ρήτρες εμπιστευτικότητας, αλλά στην αγορά κυκλοφορούν ήδη πληροφορίες για τα σχήματα που θα διεκδικήσουν την εκμετάλλευση των 18.500 VLTs. Δεν είναι ακόμα γνωστό πόσοι θα είναι οι παραχωρησιούχοι, αλλά η σύμβαση δημοσίου – ΟΠΑΠ προβλέπει πως μπορούν να είναι από 4 μέχρι 10.

Ενδιαφέρον λέγεται πως έχουν εκδηλώσει όλοι σχεδόν οι ισχυροί όμιλοι της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι εγχώριοι μέτοχοι του ΟΠΑΠ (ο όμιλος Κοπελούζου, σε συνεργασία με την αυστριακή Novomatic, και ο όμιλος Μελισσανίδη), ενώ είναι άγνωστη η στάση που θα τηρήσει η Intralot, μετά και την πρόσφατη επιθετική κίνηση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Στους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται και διεθνείς όμιλοι από το χώρο των τυχερών παιχνιδιών όπως η βρετανική Inspired Games. Κατά πληροφορίες, προμηθευτές VLTs είχαν προσεγγίσει και τον όμιλο Μπόμπολα (ο οποίος έχει ήδη παρουσία στο χώρο του Διαδικτυακού Στοιχηματισμού), αλλά ο τελευταίος αποφάσισε να μη συμμετάσχει στη διαδικασία για τα VLTs.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ