Όταν ο Jamie Oliver ενθουσιάστηκε με την Ικαρία, τον τραχανά της κυρίας Μαρίας & ανεβάζει φωτό στο Instagram!

«Μόλις έφτασα…για δουλειά», ήταν η λεζάντα μια φωτογραφίας τύπου «Απέραντο Γαλάζιο» ανοίγοντας το Instagram, μετά από μια αποχή κάποιων ημερών. Και η φωτογραφία αυτή ήταν του Jamie Oliver. Τραβηγμένη στην Ικαρία!

Και συνεχίζει: «Είναι τόσο όμορφα τα Ελληνικά νησιά που πρέπει οπωσδήποτε να φέρω και την οικογένεια για διακοπές εδώ. Αφού πρώτα μάθω τα γαστρονομικά μυστικά τους για να τα μοιραστώ μαζί σας».

Τον θυμάμαι το ίδιο ενθουσιασμένο, παρά την κούραση από τα απανωτά γυρίσματα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όταν τον έπεισα να δοκιμάσει ένα σφηνάκι δροσερής μαστίχας στο μπαρ του ξενοδοχείου Fresh, στου Ψυρρή. Εκεί τον γνώρισα, αρχή καλοκαιριού του 2009, στο τέλος ενός πολύωρου γυρίσματος στην ταράτσα του ξενοδοχείου και η αρχική, τυπική γνωριμία μας, εξελίχθηκε σε μισάωρη σχεδόν συζήτηση όταν κατάλαβε πως βρήκε μια πηγή πληροφοριών για πρώτες ύλες, υλικά, παραγωγούς και προιόντα της χώρας μας.

Άλλαξε ακόμα και η στάση το σώματός του και οι κινήσεις των χεριών του έγιναν εντονότερες καθώς ρωτούσε λεπτομέρειες για τη μαστίχα και τα μανταρίνια της Χίου, τα φυστίκια της Αίγινας, τις πίτες που φτιάχνουν στην Ήπειρο ή τον τραχανά που του είπα πως φτιάχνουν στη Ρούμελη: «they put fucking feta in it mate? It must be fucking delicious» – με το ελαφρύ του ψεύδισμα στο –cious να αντηχεί τον παιδικό ενθουσιασμό που χαρακτηρίζει τη δουλειά του. 

Απ’ότι βλέπω, ψάχνοντας τις υπόλοιπες φωτογραφίες, η κυρα – Μαρία στην Ικαρία μάλλον του έμαθε τελικά και πως να τον φτιάχνει. Αλλά και η φέτα είναι παρούσα στο ταξίδι στην Ικαρία: από την απλή και  λαχταριστή χωριάτικη, που έχει φωτογραφίσει πάνω σε ένα…καραβόσχοινο, μέχρι και στο κολατσιό για το κρασί που του πρόσφεραν σε κάποιο σπίτι και θα έστησε στα γρήγορα η νοικοκυρά με χθεσινή χορτόπιτα, ελιές  και ζυμωτό ψωμί. Και αυτό, κατά πως φαίνεται, ενθουσιασμένος από την φρεσκάδα, τα αρώματα και τη νοστιμιά από το κάθε τι που δοκιμάζει στο νησί.

Fucking delicious mate – just fucking delicious!

Πηγή: popaganda.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ