Δείτε την Τζέιν Φόντα που ξεσήκωσε τις Κάννες όταν έπιασε τον π@π@ του Χάρβεϊ Καϊτέλ: ''Εχω πάθος μένω νέα''

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκε το κοινό του 68ου Φεστιβάλ των Καννών την ταινία «Νεότητα» («Υοuth») του Πάολο Σορεντίνο μετά την παρθενική προβολή της, το πρωί της Τετάρτης.

Σε ένα πανάκριβο, ειδυλλιακό ξενοδοχείο της Ελβετίας, παρακολουθούμε την καθημερινότητα ορισμένων θαμώνων. Ενας διάσημος βρετανός μαέστρος, τον οποίο υποδύεται ο Μάικλ Κέιν σε μια απολαυστική ερμηνεία, έχει αποτραβηχτεί από τα πράγματα και βασανίζεται από δυσάρεστες κυρίως αναμνήσεις.

Ενας Αμερικανός σκηνοθέτης - ο Χάρβεϊ Καϊτέλ - περικυκλωμένος από μια ομάδα νέων σεναριογράφων προσπαθεί να βρει την ιδέα για την επόμενη ταινία του. Η Ρέιτσελ Βάιζ ως κόρη του μαέστρου προσπαθεί να συνέλθει από το γεγονός ότι ο γιος του σκηνοθέτη με τον οποίο ήταν παντρεμένη την παράτησε. Ενας νεαρός ηθοποιός - ο Πολ Ντάνο -  στεναχωριέται που κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά αφού η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν στον ρόλο ενός ...ρομπότ όπου δεν φαινόταν καν το πρόσωπό του. Μια ηλικιωμένη ηθοποιός (Τζέιν Φόντα) έρχεται σε σύγκρουση με τον σκηνοθέτη που την ανέδειξε και τώρα του στρέφει την πλάτη. Θα μπουν και άλλα πρόσωπα στην ιστορία: η νέα μις Υφήλιος και ένας παχύς σαν στρογγυλός σαν ποδοσφαιρική μπάλα πρώην ποδοσφαιριστής.


Πολ Ντάνο, Τζέιν Φόντα, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρέιτσελ Βάιζ και Μάικλ Κέιν στις Κάννες

«Ο χρόνος είναι το μόνο θέμα που ενδιαφέρει πραγματικά τον κόσμο» είπε ο Πάολο Σορεντίνο στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την προβολή της ταινίας. «Πόσο χρόνο έχουμε μπροστά μας; Πόσος χρόνος μας απομένει; Είναι ένα θέμα που πραγματικά μου αρέσει. Οταν γεράσω θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια ταινία για την νιότη. Πιθανόν έτσι να επεκτείνω την ζωή μου. Το μέλλον δίνει ελευθερία και η ελευθερία δίνει νιότη».

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου ήταν ο Ντάνο, ο Καϊτέλ, η Βάιζ και η μεγάλη Τζέιν Φόντα. Εκείνος όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν ο σερ Μάικλ Κέιν, το χιούμορ του οποίου είναι κυριολεκτικά αστείρευτο. Εχει κανείς την αίσθηση ότι του είναι αδύνατον να πει έστω και μια φράση χωρίς να προσθέσει κάτι αστείο με τον μοναδικό φλεγματικό τρόπο του.

Οταν για παράδειγμα τον ρώτησαν αν αληθεύει ότι η τελευταία φορά που ήρθε στις Κάννες ήταν πριν από 49 χρόνια είπε: «Ναι αλήθεια είναι. Είχα έρθει με μια ταινία ονόματι “Αλφι”. Η ταινία κέρδισε. Εγώ όχι. Δεν ξανάρθα». Πρόσθεσε όμως ότι για την «Νεότητα» θα πήγαινε οπουδήποτε. «Ο Πάολο Σορεντίνο είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος σκηνοθέτης στον κόσμο».


Ο Σορεντίνο απολαμβάνει τον σερ Μάικλ στη συνέντευξη Τύπου

Και όταν τον ρώτησαν αν νιώθει άσχημα που ακριβώς λόγω της ηλικίας του τού ζητούν πλέον να παίζει μόνον ηλικιωμένους ήρωες απάντησε ως εξής: «Υπήρξα αρκετά έξυπνος για να επιλέξω να παίζω ηλικιωμένους γιατί αν δεν επέλεγα ηλικιωμένους θα έπρεπε να επιλέξω νεκρούς! Εχω τρία εγγόνια που με χρειάζονται. Αρα καλύτερα ηλικιωμένος παρά νεκρός!»

Ο 82χρονος ηθοποιός είπε ότι κατάλαβε κάποια στιγμή ότι η καριέρα του αλλάζει όταν έμαθε τον λάθος ρόλο σε ένα σενάριο. «Το σενάριο είχε δυο άντρες, έναν εραστή και έναν πατέρα» είπε. «Νόμιζα ότι με ήθελαν για τον εραστή αλλά τελικά με ήθελαν για τον πατέρα. Τότε κατάλαβα ότι δεν μου ανήκει πια το κορίτσι, άρα η καριέρα μου άλλαζε. Αλλά δεν πειράζει. Γιατί από τότε κέρδισα δυο Οσκαρ».

Οσο για την πάντα αντικομφορμίστρια Τζέιν Φόντα αυτή προσέφερε τη φωτογραφία του φεστιβάλ, τολμώντας να βάλει... χέρι στον Χάρβεϊ Καϊτέλ, σκανδαλίζοντας φωτογράφους και κοινό. Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου είπε:

«Μια μεγάλη γυναίκα φορά μια μάσκα από μέικαπ. Οταν τη βγάζει, αποκαλύπτεται πόσο ευάλωττη είναι. Αυτό έχει πλάκα να το παίζεις στο σινεμά. Ωστόσο για μένα, αυτή εδώ η ταινία, που λέγεται "Youth", λέει κάτι με το οποίο συμφωνώ, ότι η ηλικία είναι θέμα νοοτροπίας. Αν έχεις πάθος στη ζωή σου μένεις νέος και ζωντανός. Κι εγώ έχω πάθος στη ζωή μου και το ίδιο έχει και η ταινία». 

Πηγή: dailymail.com.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ