Καρέ - καρέ η λαμπερή εμφάνιση του Ηλία Ψινάκη: Με λαμέ κοστούμι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Ηλίας Ψινάκης έβαλε το λαμέ κοστούμι του, αποχωρίστηκε το γυαλί ηλίου με τον καθρέφτη και έβαλε ένα άλλο που άφηνε τα μάτια του να φανούν, πήρε και τρία μοντέλα συνεργάτες του μαζί και πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του δήμου, ζήτησε το ραντεβού για να τιμήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για την ακρίβεια, τον παρασημοφόρησε με τη «Λεγεώνα του Μαραθώνα», που είναι η ανώτατη διάκριση του δήμου.

Οι δύο άνδρες είχαν διάλογο μπροστά στις κάμερες.

Ακολουθεί ο διάλογος των 2 αντρών:

ΗΛ.ΨΙΝΑΚΗΣ: Τα σέβη μου, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πολύ που είσθε εδώ.

ΗΛ.ΨΙΝΑΚΗΣ: Είναι μεγάλη τιμή για μας, κύριε Πρόεδρε. Θα μας επιτρέψετε να σας απονείμουμε το μετάλλιο της ‘Λεγεώνας του Μαραθώνα’. Είστε το πρώτο μέλος και είναι μία διάκριση που αποδίδεται από τον Δήμο σε προσωπικότητες που προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τουρισμό και στον πολιτισμό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα μου επιτρέψετε να σας πω λίγα λόγια για την πρωτοβουλία σας, αλλά και για τον Δήμο σας. Πρώτα απ’όλα σας ευχαριστώ για την τιμητική αυτή διάκριση την οποία παραλαμβάνω εκ μέρους της Πολιτείας, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όχι ως Προκόπης Παυλόπουλος. Διότι η πρωτοβουλία σας, δηλαδή η ‘Λεγεώνα του Μαραθώνα’, συνιστά θεσμό που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο ν’αναδειχθεί το πραγματικό νόημα του Μαραθώνα, το μήνυμα που εκπέμπει ο Δήμος σας. Έχουμε φθάσει να νομίζουμε ότι στον Μαραθώνα έγινε μόνον μια κοσμοιστορική μάχη. Και μένουμε εκεί. Και εδώ και στο εξωτερικό. Αυτό είναι αλήθεια βέβαια.

Αλλά στην ουσία, στον Μαραθώνα συνέβη κάτι πολύ περισσότερο, που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρο: Στον Μαραθώνα οι Έλληνες υπερασπίσθηκαν, εκτός από την ακεραιότητα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, το Πνεύμα, την Ελευθερία, την Δημοκρατία. Αν δεν είχε υπερασπισθεί η αρχαία Ελλάδα αυτά τα ιδανικά, ο πολιτισμός δεν θα είχε αυτή τη φορά που βιώνουμε σήμερα.

Και να θυμάσθε ότι το ‘νενικήκαμεν’ του μαραθωνοδρόμου ισχύει ακόμη και σήμερα. Και τώρα ακόμα που μιλάμε το ‘νενικήκαμεν’ ισχύει. Γιατί ο πολιτισμός πορεύεται με εκείνες τις αρχές και τις αξίες. Ιδίως δε σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να εμπνέεται ο πολιτισμός απ’ αυτές τις αξίες του ελληνικού πνεύματος: της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Σας ευχαριστώ θερμώς.

ΗΛ.ΨΙΝΑΚΗΣ: Εμείς ευχαριστούμε για την τιμή, Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ