Η zumba είναι ο πιο πιστός μας σύμμαχος στο αδυνάτισμα - Τι λένε οι στατιστικές

Ερευνητές σύγκριναν τη zumba με τη salsa για να δουν ποια από τις δυο μορφές άσκησης μας κάνει πιο fit.

Η zumba (είδος άσκησης που «παντρεύει» λάτιν ρυθμούς με εύκολες επαναλαμβανόμενες χορευτικές κινήσεις για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness) είναι πιο αποτελεσματική από τη salsa (ανήκει στους λάτιν χορούς) στο να βοηθήσει μη δραστήριες γυναίκες να γίνουν πιο υγιείς.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από δυο βρετανικά Πανεπιστήμια που μελέτησαν 24 υγιείς γυναίκες ηλικίας 22-56 ετών. Οι συμμετέχουσες, οι οποίες συνήθως αθλούνταν μόνο μια φορά την εβδομάδα, έκαναν δυο μαθήματα zumba και δυο μαθήματα salsa μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων.

Ειδικά μόνιτορ που οι γυναίκες έφεραν στο στήθος τους κατά την άσκηση, καθώς και fitnessbands που φορούσαν στους καρπούς τους κατέγραφαν τις θερμίδες που έκαιγαν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες έκαιγαν περισσότερες θερμίδες στο μάθημα της zumba, επειδή η φυσική δραστηριότητα ήταν πιο έντονη. Ουσιαστικά, έκαναν περισσότερα βήματα, ενώ οι παλμοί της καρδιάς ανέβαιναν περισσότερο.

Ωστόσο, βάση των ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν οι συμμετέχουσες στην έρευνα, και τα δυο είδη άσκησης προκαλούν ευεξία. 

Πηγή: Vita.gr

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ