Δεν φαντάζεστε ποιοι συνελήφθησαν για την ληστεία του "αιώνα" στο Λονδίνο & πόσο χρονών είναι

H βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Τρίτη, ότι συνέλαβε 9 υπόπτους, περιλαμβανομένων 3 συνταξιούχων, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών που διέπραξαν τη ληστεία με λεία μετρητά και πολύτιμους λίθους στο Λονδίνο.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε 12 τοποθεσίες στη βόρειο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία και συνέλαβαν 7 άνδρες, όλοι τους Βρετανοί πολίτες και ηλικίας άνω των 48 ετών, που θεωρούνται ύποπτοι ότι διέπραξαν συνωμοσία με στόχο να πραγματοποιήσουν διάρρηξη. Οι τρεις εκ των συλληφθέντων είναι 67, 74 και 76 ετών.

Άλλοι δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 58 ετών, συνελήφθησαν αργότερα σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί γνωστοποίησαν ότι μεγάλοι σάκοι που περιείχαν «πολυάριθμα αντικείμενα μεγάλης αξίας» εντοπίστηκαν σε ένα από τα ακίνητα όπου πραγματοποιήθηκε η έφοδος τα οποία πιστεύεται ότι εκλάπησαν κατά τη διάρκεια της ληστείας.

«Διεξήχθη μια ασυνήθιστη, περίπλοκη έρευνα και ευχαριστώ τους πάντες που παρέμειναν ψύχραιμοι» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αστυνόμος Κρεγκ Τέρνερ, επικεφαλής της Άμεσης Δράσης του Λονδίνου.

Η Σκότλαντ Γιαρντ εξάλλου παραδέχθηκε ότι απέτυχε να ανταποκριθεί εγκαίρως στο συναγερμό που σήμανε στην αίθουσα που βρίσκονταν οι θυρίδες ασφαλείας νωρίς το πρωί της 3ης Απριλίου του 2015.

«Η κανονική διαδικασία έπρεπε να είχε οδηγήσει σε μία επέμβαση της αστυνομίας και εμείς ζητάμε συγγνώμη καθώς αυτό δεν έγινε» επισήμανε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Όπως είχαν μεταδώσει βρετανικά μέσα ενημέρωσης εκείνη την εποχή, τα μέλη της συμμορίας είχαν τρυπήσει τον τοίχο περνώντας μέσα από το φρεάτιο του ασανσέρ του κτιρίου της εταιρείας Hatton Garden Safety Deposit Ltd. Την ημέρα εκείνη τα πάντα στη συνοικία του Χάτον Γκάρντεν —όπου στεγάζονται περισσότερα από 50 καταστήματα και 300 έμποροι διαμαντιών, χρυσού και πολύτιμων λίθων— ήταν κλειστά για τις διακοπές του Πάσχα.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τι ακριβώς κλάπηκε αλλά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια λεία η αξία της οποίας ενδέχεται να ανέρχεται ακόμη και στα 200 εκατομμύρια λίρες (σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ).

Η μεγαλύτερη λεία που άρπαξαν ποτέ διαρρήκτες στη Βρετανία ήταν περίπου 53 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά, από τις θυρίδες ασφαλείας της εταιρείας Securitas στο Τόνμπριτζ του Λονδίνου, το 2006.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ