«Ωραία Κοιμωμένη» από το Royal Moscow Ballet - Μια παράσταση που θα σας καταπλήξει

Το Royal Moschow Ballet, με καλλιτέχνες - χορευτές από τα διασημότερα μπαλέτα της Μόσχας έρχεται για τρεις μόνο ανοιξιάτικες παραστάσεις της «Ωραίας Κοιμωμένης» του Τσαϊκόφσκι στις 22, 23 και 24/5 στο Μπάντμιντον. 

Βασισμένη στο παραμύθι του Σάρλ Περρώ, η «Ωραία Κοιμωμένη» έχει δικαίως τη φήμη της πιο συγκινητικής ιστορίας του κλασικού μπαλέτου. Γράφτηκε το 1889 και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μπαλέτου, όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά και σαν το πρώτο επιτυχημένο έργο για μπαλέτο που συνέθεσε ο συνθέτης.
 

Η πρεμιέρα έγινε αρχικά στο θέατρο Μαρίινσκι της Αγίας Πετρούπολης σε χορογραφία Μάριους Πετιπά στις 15 Ιανουαρίου του 1890 ενώ μερικά χρόνια αργότερα, το 1899, ακολούθησε η πρεμιέρα στα Μπολσόι της Μόσχας. Στο παραμύθι, ο βασιλιάς και η βασίλισσά γιορτάζουν τη γέννηση της πριγκίπισσας Αυγής. Καλούν στη βάφτιση μεταξύ πολλών ευγενών από τα κοντινά τους βασίλεια και τρεις νεράιδες για να προικίσει η καθεμία το μωρό με ένα ξεχωριστό δώρο. Η μάγισσα Καραμπός καραδοκεί όμως ρίχνοντας μια βαριά κατάρα να πεθάνει η Αυγή στα 16α γενέθλιά της. 

Η νεράϊδα Πασχαλιά που θα ευχηθεί τελευταία, προφυλάσσει το μωρό μετατρέποντας την κατάρα σε αιώνιο ύπνο από τον οποίο η Αυγή θα ξυπνήσει μόνο χάρη στο φιλί ενός πρίγκιπα. Το Καλό και το Κακό συγκρούονται συνεχώς κατά τη διάρκεια του έργου που χωρίζεται σε δύο πράξεις, ενώ τα υπέροχα μουσικά μοτίβα και ο ακαταμάχητος χορός των μπαλέτων του Royal Moschow Ballet κορυφώνουν την αγωνία και οδηγούν σταδιακά σε ένα happy end όπου η αγάπη νικά.

Προπωλήσεις: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload, και στα sites www.abcd.gr & www.viva.gr, 2108840600.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ