Φεστιβάλ Καννών: Η αποκλειστική συνέντευξη της Κέιτ Μπλάνσετ που συναρπάζει με τη γοητεία της προσωπικότητας της - στο Flix

Ζεστός μεσημεριανός ήλιος, θέα στα αστραφτερά κότερα της Κρουαζέτ κι όμως τίποτα δεν έλαμπε περισσότερο στην ταράτσα του Palais Des Festivals από την Κέιτ Μπλάνσετ.

Κάθισε δίπλα μας, ευθυτενής κι αγέρωχη σαν κύκνος, κλασάτη και αβίαστα γοητευτική - χωρίς καμία επίφαση χολιγουντιανής τελειότητας. Μικρές ρυτίδες χαρτογραφούν κάθε έκφραση του προσώπου της, το ελαφρύ μακιγιάζ της επιτρέπει να φανούν οι κύκλοι από το χθεσινό της ξενύχτι (η πρεμιέρα και το πάρτι του «Carol» δεν πρέπει να είναι η ιδανική παραμονή της συνάντησής σου με καμιά 100στή δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο σε μία καυτή ταράτσα μέσα στο μεσημέρι), πάνω από όλα όμως είναι το δαιμόνιο χιούμορ της που τσαλακώνει λυτρωτικά το περίβλημα και απελευθερώνει το ελεύθερό της πνεύμα.

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

«Ποια λεσβιακή σκηνή εννοείτε;» είπε πειράζοντας την ταραγμένη ισπανίδα συνάδελφό μας. «Αυτή στο αυτοκίνητο; Αυτή στο μαγαζί; Αυτή στο εστιατόριο; Είναι ο έρωτας ανάμεσα σε δύο λεσβίες, οπότε, πρακτικά, όλες είναι λεσβιακές σκηνές. Αααα εννοείτε τη σεξουαλική σκηνή. Πείτε το δυνατά παρακαλώ: "θέλω να μάθω για την ερωτική λεσβιακή σκηνή"....» Το βροντερό της γέλιο διατάραξε για λίγο την ησυχία της ταράτσας, αλλά αυτό ήθελε κι εκείνη. Να ξυπνήσουμε. Και σ' αυτή την ταράτσα και γενικώς.

«Φυσικά και το φιλμ προκαλεί την περιέργεια ερωτήσεων για τη λεσβιακή σκηνή, ή για το γιατί έπαιξα εγώ μία λεσβία, καθώς ο έρωτας δυο γυναικών είναι ακόμα ταμπού στο mainstream σινεμά. Βαριέμαι. Νομίζω ότι αυτές οι συζητήσεις θα έπρεπε να είχαν τελειώσει εδώ και καιρό – γιατί τις κουβεντιάζουμε ακόμα; Η μητέρα μου είδε την ταινία χθες βράδυ. Την προειδοποίησα: "μαμά, ξέρεις, υπάρχει μία σκηνή όπου φιλάω το στήθος μιας γυναίκας". Οταν ήρθε η ώρα, την ακούω από δίπλα να ψιθυρίζει "ω, πόσο υπέροχο"...»

Μην νομίζετε ότι εμείς της ξεφύγαμε - κανείς δεν της ξέφυγε. Ξεκινώντας μία ερώτηση για το αν φοβάται ότι όσο μεγαλώνει οι ρόλοι που θα δέχεται δε θα είναι το ίδιο προκλητικοί και ενδιαφέροντες, γιατί άλλωστε φωνάζουν οι γυναίκες ηθοποιοί για σεξισμό, μάς έπιασε από τα μούτρα. «Οι γυναίκες ηθοποιοί φωνάζουν για σεξισμό γιατί ο σεξισμός υφίσταται, αγαπητή μου. Δεν είναι μόδα, δεν είναι φάση, δεν πρέπει κι εσείς να τον μεταφέρετε μέσα από τα κείμενά σας ως trending topic. Ο τρόπος που σήμερα πρέπει να κάνουμε αυτόν τον διάλογο είναι εξαιρετικά σημαντικός. Ο τρόπος που εμείς οι γυναίκες θα δουλέψουμε τα επόμενα χρόνια σ' αυτή τη βιομηχανία -οι επιλογές μας, η στάση μας- είναι εξαιρετικά σημαντικός. Εχω τρία αγόρια και πρόσφατα απέκτησα μια κόρη. Δε θα τη μεγαλώσω διαφορετικά, γιατί ούτε εμένα με μεγάλωσαν να γίνω κορίτσι. Νομίζω ότι αυτό προέκυψε. Με μεγάλωσαν ως άνθρωπο, όμως έξω από το σπίτι μου δεν βρήκα την ίδια ισότητα. Για αυτό πρέπει να αλλάξω κάτι σ' αυτό τον κόσμο. Να το βρει η κόρη μου έτοιμο όταν θα μεγαλώσει. Να μην αναγκαστεί να κάνει όλες αυτές τις παρωχημένες κουβέντες για το σεξισμό. Να μην υπάρχει τότε...»

Όλη η συνέχεια εδώ - flix.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ