Made in Greece τα 80 ασυναγώνιστα Ελληνικά προιόντα - Όλη η λίστα στον οδηγό - θησαυρό

Προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που εκφράζουν στο έπακρο την ελληνική ποιότητα και γεύση και πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε! Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης.

Από την αφρόκρεμα των ελληνικών προϊόντων επιλέξαμε 80 και πλέον εξαιρετικές γεύσεις που αξίζει να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε.

Ενας θησαυρός ελληνικών γεύσεων από επιλεγμένους παραγωγούς με γνώση και μεράκι -από τυριά παραδοσιακής τυροκόμησης και όσπρια παλαιών σπόρων μέχρι τοπικά ζυμαρικά, ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας, σπιτικές μαρμελάδες, αλλαντικά σπάνιας νοστιμιάς, κρασιά και μπίρες μικρών παραγωγών. Αυτή η λίστα θα είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος στην επίσκεψή σας.

Προσούτο Ευρυτανίας Στρεμμένου

Λεπτή γεύση, σωστό αλάτισμα και απαλή υφή, σε αυτό το εκλεκτό αλλαντικό φυσικής ωρίμανσης, που συναγωνίζεται τα διάσημα ιταλικά. Παράγεται από το 1992 στο Στρογγυλοβούνι Ευρυτανίας, σε μια μικρή ρεματιά μοναδικής ομορφιάς, κάτω από το μοναστήρι του Προυσού. Εκεί, ο πρέσβυς Χρήστος Στρεμμένος βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες για την ωρίμανση των αλλαντικών του, με πρώτο το προσούτο, που μπορεί να θεωρείται ιταλικό αλλαντικό, αλλά δεν διαφέρει και πολύ από το χοιρινό "ακροκώλιον" των προγόνων μας. Το αλλαντοποιείο Στρεμμένου χρησιμοποιεί βιολογικά χοιρινά δικής του εκτροφής, αλλά και μαύρο ελληνικό χοίρο από μικρούς παραγωγούς. Αυτό και τα άλλα εκλεκτά αλλαντικά του, λουκάνικα, σαλάμι αέρος, χοιρομέρι κρασάτο, λόντζα θα βρίσκονται στο περίπτερό του, στο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη.
 

Γλυκό κουταλιού βύσσινο, Ηδιστον

Για να εκτιμήσεις την ποιότητα του γλυκού βύσσινου, πρέπει να έχεις τη γευστική εμπειρία του καλού σπιτικού. Το  βύσσινο του "Ηδιστον" είναι άψογο: το φρούτο διατηρεί τo άρωμα και την υπόξινη γεύση του, το σιρόπι είναι διαυγές, λεπτόρευστο και τέλεια δεμένο, με νότες λεμονιού, η ζάχαρη όση πρέπει. Τα βύσσινα έρχονται από την περιοχή της Τεγέας, καθώς στο "Ηδιστον" δίνουν μεγάλη σημασία στην πρώτη ύλη των γλυκών τους. Ο τρόπος παρασκευής περιλαμβάνει όλα εκείνα τα σπιτικά "μυστικά" της τέχνης του σωστού γλυκού. Η Νάνσυ Λαζάρου και η Αναστασία Αρώνη ξεκίνησαν από ένα μικρό ζαχαροπλαστείο για να καταλήξουν στο φημισμένο εργαστήριο τους, που προμηθεύει γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες τα πιο ψαγμένα  deli. Η γεύση μαρτυράει τη χωρίς συμβιβασμούς δουλειά τους.

Ανηθοτυράκια της Γιαμ

Πρώτα σε κερδίζει η εμφάνιση και κατόπιν η γεύση. Μπαλάκια από ανθότυρο, μανούρι, φέτα και μυρωδικά τυλίγονται σε φρέσκο άνηθο και διατηρούνται σε βαζάκια μέσα σε εξ. παρθένο ελαιόλαδο. Είναι ένας από τους σπιτικούς μεζέδες της Γιαμ που παρασκευάζει σάλτσες, πρωτότυπα ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, όλα από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, με εξαιρετική ποιότητα και με ένα προσωπικό touch. Η Αύρα Πανουσοπούλου έκανε την αγαπημένη ασχολία της επάγγελμα και συσκευάζει ό,τι μαγειρεύει στην κουζίνα του εργαστηρίου της, με λίγες βοηθούς και με τις οικιακές της κατσαρόλες. Στην Αγιά της Λάρισας πλέον, δουλεύει πάντα με όρεξη και ήδη κατευθύνει τις νοστιμιές της σε καλά deli του εξωτερικού. Δεν θα λείπουν από το φεστιβάλ Γιορτή-Γεύσεις στην Τεχνόπολη.

Βουβαλίσιος καβουρμάς Μπόρα

Εχει βαθειά κρεατένια νοστιμιά, αρώματα μυρωδικών και κρέας μόνο ψαχνό. Παρασκευάζεται από το κρέας των νεροβούβαλων της Κερκίνης, που σιγοβράζει επί ώρες ακολουθώντας τη συνταγή που έφερε η οικογένεια του Ζέλιου Μπόρα πριν πολλές δεκαετίες από την Ανατολική Θράκη. Τρώγεται σε λεπτές φέτες κρύος, ελαφρά ζεσταμένος ή στο τηγάνι με αβγά και είναι ένας από τους εκλεκτότερους ελληνικούς κρεατομεζέδες. Ο Ζέλιος Μπόρας παρασκευάζει στη Λιβαδειά Σερρών προϊόντα από βουβαλίσιο κρέας, που θα γνωρίσουμε στο περίπτερο του Μιράν, στο φεστιβάλ της Τεχνόπολης.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια - athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ