Το αμόκ 48χρονου κατέληξε σε μακελειό με 4 νεκρούς - Αιτία; Το μάκρος του σχοινιού της μπουγάδας

«Μην με σκοτώσετε, έκανα μια βλακεία» δήλωσε ο Ναπολιτάνος που αφαίρεσε τη ζωή 4 ανθρώπων

Αφορμή για το δολοφονικό αμόκ που έπιασε τον ναπολιτάνο νοσοκόμο, Τζούλιο Μούρολο, και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους ενώ άλλοι έξι τραυματίστηκαν, ήταν ένας διαπληκτισμός σχετικά με το σωστό μάκρος του σκοινιού για να απλώνεται η μπουγάδα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Μούρολο, 48 ετών, καυγάδισε έντονα με τον αδελφό του, με τον οποίο είχε από καιρό χρηματικές διαφορές και στη συνέχεια με κυνηγετικό όπλο δολοφόνησε τον αδελφό του, την κουνιάδα του και έναν γείτονα, αστυνομικό στο επάγγελμα, ο οποίος παρενέβη σε μια μάταιη προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση.

Στην συνέχεια ο νοσοκόμος αμπαρώθηκε στο σπίτι του, στο Μιλάνο, προάστιο της Νάπολης, και άρχισε να πυροβολεί εναντίον περαστικών στον δρόμο. Από τις σφαίρες του έπεσε νεκρός ένας νεαρός ανθοπώλης, ο οποίος περνούσε ανυποψίαστος με το μηχανάκι του από το σημείο.

Από τα πυρά του Μούρουλο, τραυματίστηκαν έξι ακόμη άνθρωποι, εξ αυτών, δυο αστυνομικοί, δυο καραμπινιέροι και ένας περαστικός, οι οποίοι νοσηλεύονται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Ένας ακόμα αστυφύλακας που τραυματίστηκε στο σημείο δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Μετά από μιάμιση ώρα αμόκ και επικοινωνίας, σε κάποιες στιγμές, με τους αστυνομικούς, ο Μούρολο παραδόθηκε. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν αμέσως στην φυλακή, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο να του επιτεθούν οι κάτοικοι με σκοπό να τον λιντσάρουν.

Μόλις ο νοσοκόμος βγήκε από το διώροφο κτίριο στο οποίο διέμενε δήλωσε στους αστυνομικούς «μην με σκοτώσετε, έκανα μια βλακεία».

Σε ένδειξη πένθους ακυρώθηκε η τελετή εγκαινίων ενός νέου σταθμού που είχε προγραμματισθεί για σήμερα, στη Νάπολη καθώς και μια συγκέντρωση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, στην οποία αναμενόταν να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ