Κυριακάτικα θεματικά απογεύματα στα bar της πόλης - Ευκαιρία για βόλτες & χαλάρωση

Βολτάροντας στο κέντρο το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, επισκεφθήκαμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα θεματικά events της πόλης. 

Έπεται όμως και συνέχεια – και δεν σας κρύβουμε ότι δεν βλέπουμε την ώρα να ξαναπάρουμε τους δρόμους.

Με τους ουρανίσκους μας τρισευτυχισμένους μετά τη μεσημεριανή μας επίσκεψη στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» του «αθηνοράματος» στην Τεχνόπολη και τον ηλιόλουστο καιρό να αποδεικνύεται ιδανικός για περίπατο στο κέντρο της πόλης, πήραμε τους δρόμους για να τσεκάρουμε events από εκείνα που μπορούν να λειτουργήσουν ως τέλειο αντίδοτο στη μελαγχολία της Κυριακής. 

Ξεκινήσαμε από το στενάκι της Ηπίτου, όπου το bar «Blue Bird» είχε κρεμάσει μια πολύχρωμη αποκριάτικη λωρίδα με φοίνικες καθώς και μερικά τσαμπιά μπανάνες κατά μήκος της τέντας του, αφήνοντας επιμελώς ατημέλητα τα καφάσια στην απέναντι πλευρά του πεζόδρομου. Τσιμπώντας μερικές φράουλες που ήταν αφημένες στο μπαρ για να δοκιμάζει ο κόσμος, παραγγείλαμε ένα ανώνυμο, άκρως εξωτικό cocktail με φρούτα του πάθους, μάνγκο και τζιν. 
 
Βρισκόμασταν στο event Exotourism, με την D’Arcy Foxx (η οποία βρίσκεται πίσω από ορισμένα από τα πιο ωραία θεματικά events της πόλης ) σε ρόλο DJ να διαλέγει αγαπημένα καλοκαιρινά διαμάντια όπως το «Tomorrow’s Sun» του Eddie Hooper και το «You Can’t Turn Me Away» της Sylvia Striplin. Στα τραπεζάκια και στον πεζόδρομο, όπου η μουσική ακουγόταν σε πολύ χαμηλή ένταση, οι στιλάτοι πελάτες του μπαρ απολάμβαναν στιγμές χαλαρής κοινωνικοποίησης και... καταστηματικής ηδονής.


Θα θέλαμε να αράξουμε περισσότερο, όμως υπό τους ήχους του «Africa» μια μυρωδιά από γαρίδες και μύδια μας τράβηξε στον επόμενο προορισμό και συγκεκριμένα στο άκρως καλοκαιρινό street «Four Twenty Break Bar» της Αιόλου, όπου γινόταν το καθιερωμένο Paella Gathering. Φτάσαμε ακριβώς τη στιγμή που ο Dr. Enrique έσβηνε τη φωτιά στην paellera και, καθώς δεν βρήκαμε τραπεζάκι στον πεζόδρομο, τσιμπήσαμε την πεντανόστιμη paella μας στο μπαρ, όπου ο Play Mo’Bill έπαιζε... γάντι στο πνεύμα του event με worldwide μουσικές επιλογές από την Ισπανία μέχρι την Τζαμάικα.

Την ώρα που άρχιζε να σκοτεινιάζει ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να μετακινηθούμε λίγο πιο πάνω, στο «κρυφό» αίθριο του «Some Bizzare», όπου είχε ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του χορευτικού διήμερου Refill. Νέοι γονείς και μπόμπιρες, clubbers αποκαμωμένοι από το ξενύχτι του προηγούμενου Σαββάτου αλλά και τα heads της αθηναϊκής dance σκηνής είχαν ήδη αρχίσει να συναθροίζονται, καθώς ο Monkylo υποδεχόταν τη νύχτα με ένα tech house DJ set. 

Όσο βοηθάει ο καιρός τα κυριακάτικα απογευματινά events παραμένουν εδώ και χρόνια ένας από τους πιο αξιόπιστους τρόπους να τριγυρίσεις χαλαρά στο κέντρο της πόλης, να ανακαλύψεις τα στέκια της, να χαρείς τους λιγοστούς ανοιχτούς της χώρους, να συναντήσεις φίλους και γνωστούς και να επιστρέψεις στο σπίτι σου σε μια ώρα που σου επιτρέπει να ξεκινήσεις την εβδομάδα με φρεσκάδα.

Και, καλή ώρα, την Κυριακή που μας έρχεται λέμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο. Οι επιλογές είναι αρκετές και μάλιστα σε walking distance. Το «Six D.O.G.S.» ετοιμάζει free Thai BBQ, με ταϊλανδέζικα cocktails κι εξωτική μουσική από τους Chevy, Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο και Μάριο Μπουμπή, ενώ το «Four Twenty Break bar» ξεκινάει barbeque… Jamaica style με χοληστερίνη στα ύψη, reggae ρυθμούς από τον Blend Mishkin και ρίμες από τον BnC.

Στην υπέροχη ταράτσα του «Couleur Locale» θα φιλοξενηθεί το Workout, ένα πολυσυλλεκτικό χορευτικό πάρτι με τους Videotapes, George Apergis, Clubkid, MCMXC και Miss Linenwood, ενώ τέλος, αν κατευθυνθείτε προς το Γκάζι, μπορείτε να επισκεφθείτε το κλασικό καλοκαιρινό mobile party Street Outdoors (με τους Monkylo, Klaap, Teo Mavropoulos, Jose Amba, Polatof και Tolis Q ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ολοκαίνουργιο roof bar «Hipster». Το σωστό timing είναι να είστε στα barbeque μία ώρα μετά το άναμμα της φωτιάς, ενώ τα dance parties συνήθως δίνουν «πόνο» την ώρα που δύει ο ήλιος. 

Πηγή: Athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ