Επεισόδια στη δίκη της ΧΑ - Εισβολή «Πυρήνων της Φωτιάς» στην αίθουσα - Μπουκάλια και υβριστικά συνθήματα σε δημοσιογράφους

Επεισόδια και αναστάτωση επικράτησαν πριν από λίγο στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με την μαζική αποχώρηση των δικηγόρων υπεράσπισης που έθεσαν θέματα ασφάλειας της σωματικής τους ακεραιότητας των ιδίων και των συνηγόρων τους διακόπηκε η δίκη της ΧΑ για τις 4 Ιουνίου μέσα σε πανδαιμόνιο και βαριές κουβέντες από τους γονείς του Παύλου Φύσσα και μάρτυρες υπεράσπισης που φώναζαν "δολοφόνοι", "σκοτώνετε και θέλετε και οίκτο".

"Τί τους φυλάτε τους δολοφόνους, από ποιούς τους φυλάτε από μας που σκότωσαν τους ανθρώπους μας".

Η μάνα του Παύλου Φύσσα στρεφόμενοι προς τους αστυνομικούς που είχαν μπεί στη μέση μεταξύ κατηγορουμένων και μαρτύρων δήλωσε " τι τους φυλάτε μόνον τον Παύλο δεν φυλάξατε".

Το πανδαιμόνιο συνεχίστηκε για πολλή ώρα όταν το δικαστήριο είχε αποχωρήσει με τον πατέρα του Παύλου Φύσσα να στρέφεται στην Λιάννα Κανελη που ήταν παρούσα και καλώντας την να πάρει θέση.

Η κυρία Κανέλη με έντονη φωνή του απάντησε " Μην σπασετε, μην σπάσετε αυτό θέλουν. Θα την κάνουμε αυτή τη δίκη, ηρεμήστε".
Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα ρώτησε τη βουλευτή του ΚΚΕ "πότε Λιάννα μου, πότε"

"Θα την κάνουμε τη δίκη ήταν η απάντηση της κυρίας Κανέλη.

Λίγο νωρίτερα ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου για λογαριασμό όλων των συνηγόρων υπεράσπισης κάλεσε το δικαστήριο να τους εξασφαλίσει ομαλή διεξαγωγή της δίκης και δήλωσε την απόφαση τους να αποχωρήσουν από τη διαδικασία.

Τάκης Μιχαλόλιας

Πρωτοφανές το επεισόδιο που εξελίχθηκε ενώπιον σας. Οι συνήγοροι δεν μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. Δηλώνουμε ότι διακόπτουμε να  προσφέρουμε να τις υπηρεσίες μας στο πελάτες μας και θα απευθυνθούμε στο σύλλογο μας. Και καλώ τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής να μην συμπεριφέρονται, δυστυχώς, ως σαν να είναι ένοχοι οι πάντες εδω μέσα.

Στη συνέχεια άλλος συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να σταματήσει " η αρθρογραφία του μίςους", ενώ ο κ. Μιχαλόλιας πρόσθεσε |είμαστε άνθρωποι|.

Μετά το λόγο που πήρε  συνήγορος της πολιτικής αγωγής που δεν πρόλαβε να μιλήσει καθώς ξέσπασε νέο πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα που οδήγησε το δικαστήριο σε διακοπή για τις 4 Ιουνίου.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Το πανδαιμόνιο σημειώθηκε όταν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Κορυδαλλού ομάδα ατόμων επιχείρησε να μπει απο την πλαϊνή είσοδο στη δίκη της ΧΑ φωνάζοντας "φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες".

Μέσα απο μία πόρτα που χωρίζει τη δίκη όπου διεξάγεται η δίκη της ΧΑ με εκείνη για τη δράση των Πυρήνων της Φωτιάς  πολλά ατομα επιχείρησαν να πλησιάσουν τους κατηγορουμένους της ΧΑ.

Πετάχτηκαν μπουκάλια και επικράτησε πανικός καθώς η πόρτα εισόδου είχε άμεση επαφή με τις θέσεις των κατηγορουμένων.

Παράλληλα ξεσηκώθηκαν και πολίτες που παρακολουθούν τη δίκη της ΧΑ με δεδηλωμένα τα αντιφασιστικά τους αισθήματα με αποτ´ελεσμα να επικρατήσει πραγματικό κομφούζιο.

Συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν την προστασία του δικαστηρίου και τη διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας των ιδίων και των κατηγορουμένων ενώ η επέμβαση της αστυνομικής δύναμης αποσόβησε τα χειρότερα.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο, έκλεισαν οι πόρτες που συνδέουν εσωτερικά αλλά και εξωτερικά τους δυο χώρους με τις δίκες για ΧΑ και Πυρήνες με ενίσχυση των αστυνομικών μέσα κι έξω στα προαύλια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταξύ εκείνων που επιχείρησαν να εισέλθουν στη δίκη της ΧΑ ηταν και εμπλεκόμενοι  οι οποίοι έχουν σχέση  με τη δίκη της ΣΠΦ που διεξάγεται και αυτή τη στιγμή σε διπλανή αίθουσα.

Με την ολοκλήρωση της έντασης ο Τακης Μιχαλόλιας δήλωσε στο δικαστήριο ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί η υπεράσπιση να δικάσει καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ακροατηρίου, μάρτυρες και θύματα, καταφέρθηκαν κατά τις υπεράσπιση φωνάζοντας "δολοφόνοι"και άλλα.

Το δικαστήριο διέκοψε.

Όλα αυτά γίνονται την ώρα που παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της δημοτικής αρχής και την παραδοχή όλων των παραγόντων της δίκης για την ακαταλληλότητα της αίθουσας, η δίκη συνεχίζεται στον Κορυδαλλό καθώς το δικαστήριο αποφάσισε,  πως αν δεν υπάρξει άμεσα άλλη προσφερόμενη αίθουσα, η διαδικασία θα συνεχιστεί στον Κορυδαλλό, έως ότου ετοιμαστεί η αίθουσα που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης πίσω από το εφετείο της Αθήνας.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτου κατά την τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου δήλωσε την απόφαση των μελών του δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης παρά την ύπαρξη των προβλημάτων που εντοπίζονται στην επιλογή της συγκεκριμένης αίθουσας στις φυλακές του Κορυδαλλού.

"Είμαστε δικαστές, τόνισε και είμαστε εδώ για να δικάσουμε".

Πάντως από τη δίκη απουσιάζουν συστηματικά όλοι σχεδόν οι δικαζόμενοι βουλευτές του κόμματος της ΧΑ αλλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε μια προσπάθεια υποβάθμισης του χαρακτήρα της και αποσύνδεσης της ΧΑ από την ποινική διαδικαςία και το βαρύ κατηγορητήριο.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια αλλά και αλλοι βουλευτές έχουν υποβάλει αιτήματα για άρση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί. Οι Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του για παράδειγμα ζητούν την άρση του όρου για κράτηση τους κατ΄οίκον προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να μπορούν, κυρίως ο Νίκος Μιχαλολιάκος, να ασκεί τα καθήκοντά του ως επικεφαλής του κόμματος και εκτός Βουλής.

Την ίδια ώρα περίπου 50 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει "Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί", ενώ κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Η αστυνομία έχει λάβει και σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλών, ενώ έως τώρα δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο. Αυτή τη φορά εν αντιθέσει με τις άλλες δεν έχει κλείσει η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά και στα δυο ρεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ