Δημήτρης Βίτσας: Και οι δύο πλευρές έχουν ανάγκη από μια λογική συμφωνία!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, προέβαλε την ανάγκη ύπαρξης μιας λογικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, o κ. Βίτσας υπογράμμισε πως «όσο ανάγκη έχουμε εμείς για μια συμφωνία η οποία θα πρέπει να είναι μια λογική συμφωνία τόσο ανάγκη έχουνε και οι εταίροι μας και οι δανειστές μας. Άρα εμείς πρέπει να εργαστούμε και ο κ. Δραγασάκης εχθές είπε ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και εργαζόμαστε για μια συμφωνία μέχρι τις 19, τις 21 του μήνα».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι προέχει η επίτευξη μιας λογικής συμφωνίας, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων λύσεων όπως μιας μερικής λύσης που θα οδηγήσει όμως στην απελευθέρωση ενός τμήματος ρευστότητας.

«Ας κάνουμε την προσπάθεια να επιτύχουμε μια λογική συμφωνία και από εκεί και πέρα υπάρχει και η δυνατότητα αν δεν επιτευχθεί να το ξαναδούμε και σε αυτό το επίπεδο να αντιστοιχηθεί και η κυβέρνηση και η Βουλή και ο ελληνικός λαός. Αλλά σας λέω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι, σας λέω ενδεικτικά ότι η μη επίτευξη ολοκληρωμένης συμφωνίας μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον διαπραγματεύσεις με απελευθέρωση ενός τμήματος ρευστότητας. Λέω ότι υπάρχει μια δυνατότητα μερικής συμφωνίας, εγώ θέλω μια ολοκληρωμένη λογική συμφωνία αλλά μιλάω επί του σεναρίου αν δεν μπορεί να υπάρξει μέχρι το τέλος του μήνα μια τέτοια συμφωνία. Λέω ότι μπορεί να υπάρχει μια μερική συνέχιση των διαπραγματεύσεων και απελευθέρωση ενός κομματιού της ρευστότητας. Γιατί ο στόχος είναι κάποια στιγμή να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα έχει δύο βασικά στοιχεία  το ένα ζήτημα θα αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους και το άλλο θα αφορά τον τρόπο που θα έχουμε μια αναπτυξιακή πολιτική η οποία χρειάζεται και αυτή χρηματοδότηση» ανέφερε.

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκήθηκε σε βάρος της κυβέρνησης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, ο κ. Βίτσας υποστήριξε πως τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι εντός του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και όλα τα άλλα μένει να γίνουν. «Διερωτώμαι τα μέτρα που πήραμε σε σχέση με την ανθρωπιστική κρίση είναι εντός προγράμματος Θεσσαλονίκης; Τα μέτρα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι εντός προγράμματος Θεσσαλονίκης; Όλα τα άλλα που συζητάμε αν είναι εντός ή εκτός μέλει να γίνουν» υποστήριξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ