Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Κονγκό: 60 ένοπλοι άνδρες ασέλγησαν σε 127 γυναίκες

60 πολιτοφύλακες επιτέθηκαν εναντίον των γυναικών στο Κίβου του Κονγκό

Στην ανατολική επαρχία Κίβου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό εξαπέλυσαν επίθεση ένοπλοι άντρες στην διάρκεια του μήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στη διάρκεια αυτής της επιδρομής βιάστηκαν 127 γυναίκες.

Συγκεκριμένα, περίπου 60 πολιτοφύλακες επιτέθηκαν εναντίον των γυναικών την 1η Μαϊου στην πόλη Κικάμπα, που βρίσκεται στην περιοχή Σαμπούντα στην επαρχία του Νότιου Κίβου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Παράλληλα, δεκάδες ένοπλες οργανώσεις δρουν στο ανατολικό Κονγκό, όπου από τις συγκρούσεις την περίοδο 1998-2003 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από ασθένειες και από λιμό.

Τόσο οι κυβερνητικές όσο και οι δυνάμεις των ανταρτών έχουν κατηγορηθεί από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι χρησιμοποιούν τους βιασμούς ως πολεμικό όπλο.

Τέλος, Τον Νοέμβριο, ο στρατηγός Ζερόμ Κακουάβου του στρατού του Κονγκό έγινε ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος που καταδικάστηκε για βιασμό από στρατοδικείο του Κονγκό για την περίοδο που ήταν διοικητής των ανταρτών στο βορειοανατολικό Κονγκό, από το 2003 ως το 2005.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ