3 εστιατόρια της πόλης που μας στέλνουν στην Ιταλία - Μοτσαρέλα, ταλιολίνι & τραγανό ζυμάρι για τα πιάτα σας & μόνο

Τρία καθημερινά εστιατόρια αφοσιωμένα στην ιταλική κουζίνα στρώνουν ένα δρόμο με προσούτο και μοτσαρέλα, ταλιολίνι και τραγανό ζυμάρι, που πάει από τα βόρεια στα νότια της πόλης.

CANTINETTA
 
Η PASTA ΗΤΑΝ ΣΙΝΕΦΙΛ 
Τι μπορούν να δημιουργήσουν ένας σινεφίλ/επαγγελματίας του κινηματογράφου σε συνεργασία με έναν ανήσυχο ερευνητή του γευστικού χώρου; Ένα ενδιαφέρον εστιατόριο με αντίληψη τρατορίας, όπου διακοσμητικά δεσπόζει ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πορτρέτο του Ντε Νίρο ζωγραφισμένο σε πλακάκια. ­Φτιά­χνει ωραία casual ατμόσφαιρα στο «Cantinetta» της Γλυφάδας ο Τάκης Βερέμης, ψυχή της Strada Films, σε συνεργασία με τον γνωστό κι ευρηματικό σεφ Κώστα Τσίγκα, ο οποίος έχει αναλάβει το γευστικό προφίλ του μαγαζιού. Το σύνθημα είναι «Leave the gun. Take the cannoli» – και την pasta, και την πίτσα που ψήνει ο πετρόφουρνος.

ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ 
Τη νόστιμη μπρουσκέτα με γκοργκοντζόλα και μαρμελάδα από μαύρο λάχανο, τα ενδιαφέροντα ταρτουφάτα κεφτεδάκια, τα επίσης τρουφάτα και γεμιστά με ρικότα τορτελίνι και τη γεμιστή με μυρωδικά porcetta που είναι πικάντικη, με γλυκό, καλοφάγωτο λιπάκι.

DAL PROFESSORE
 

ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ 
Ο Νίκος Δημητροκάλης, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου που το πρωτογνωρίσαμε –και το εκτιμήσαμε– σε άλλο σημείο του Αμαρουσίου (Διονύσου & Χατζηαντωνίου ) σπούδασε φιλολογία στην Ιταλία. Αλλά ταυτόχρονα με τον πνευματικό πολιτισμό της γείτονος τον κέρδισε και η κουζίνα της, στην οποία εντέλει αφιερώθηκε. Στο νέο χώρο της Αγίου Κωνσταντίνου έχει αφήσει πίσω του το ρουστίκ για χάρη μιας πιο μητροπολιτικής αισθητικής, σύγχρονης και όμορφα χαλαρής, με την ανοιχτή κουζίνα να δίνει τον τόνο και τα μοναστηριακά τραπέζια να ευνοούν την κοινωνικότητα. 

ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ 
Τα πιεμοντέζικα ραβιόλι γεμιστά με χόρτα και ξινομυζήθρα σε μια απαλή σάλτσα βουτύρου με φασκόμηλο και σίγουρα την εντυπωσιακή, βαθιά νόστιμη μακαρονάδα με σκορπίνα. Μη χάσετε, πάντως, και τα ωραία χυλωμένα al dente ριζότο. Και σε αυτά ο «καθηγητής» παίρνει καλό βαθμό.

OPERA PRIMA
 
ΠΙΤΣΑ ΠΡΙΜΑΝΤΟΝΑ 
Ο Mιλανέζος Giovanni Caracciolo, λάτρης του θεάτρου και της όπερας (εξ ου και το όνομα ), και ο Ναπολιτάνος pizzaiolo Αlex Cammarano έστησαν πριν από λίγο καιρό το δικό τους εστιατόριο στο Μαρούσι και τα πάνε πολύ καλά. Μπορείτε να καθίσετε είτε στη μικρή εσωτερική αίθουσα με τα ζεστά χρώματα, που γέρνουν ελαφρώς προς το σκούρο, είτε στο χώρο που το καλοκαίρι, όταν ανοίγει η τζαμαρία, είναι στην ουσία συνέχεια της πλακόστρωτης αυλής της μονοκατοικίας. Το σύνολο είναι νόστιμα φιλόξενο και το μενού σχετικά εκτενές, με αυθεντική ιταλική προσωπικότητα.

ΤΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ 
Το πολύ ισορροπημένο vitello tonnato, τον μπακαλιάρο με κρέμα (παραπέμπει σε μια μορφή brandade ) και πολύ γευστική πολέντα, το ριζότο alla Milanese και την πίτσα που προτείνεται σε πολλές εκδοχές, με καλή βάση κι επάρκεια σε επίπεδο υλικών που την ολοκληρώνουν.

Πηγή: Athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ