Κρασί στο κουτί: 7 πλεονεκτήματα, γιατί φτηνό δεν σημαίνει πάντα κακό

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να σερβίρουμε και να μας σερβίρουν κρασί από το μπουκάλι και η επιλογή της χάρτινης συσκευασίας, όμως, έχει οφέλη, κι ας μην φαντάζει αποδεκτή από τους περισσότερους λάτρεις του κρασιού.

 

Κρασί σε χάρτινο κουτί; Πολλοί απορούν με μια τέτοια επιλογή, στην Αυστραλία, όμως για παράδειγμα, το κρασί σε τέτοιες συσκευασίες αποτελεί τρόπο ζωής. Παρ’ όλο που αυτός ο συνδυασμός υπήρχε πάντα, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών, την ίδια στιγμή που αρκετοί συνεχίζουν να… σουφρώνουν τη μύτη τους απαξιωτικά στη θέα του.

Σύμφωνα με άρθρο του thrillist.com, όμως, συζητήσεις με ειδικούς στο θέμα του κρασιού έδειξαν ότι το κρασί στο… κουτί έχει οφέλη. Και μάλιστα 7!

Δεν επηρεάζεται η ποιότητα του κρασιού
Αν έχει εξασφαλιστεί η σωστή διαδικασία οινοποίησης, με τη χρήση ποιοτικής ποικιλίας σταφυλιών, σωστή ζύμωση, ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια ή ανοξείδωτα δοχεία κ.ο.κ., η ποιότητά του δεν επηρεάζεται από τη συσκευασία, είτε αυτή είναι χάρτινη, είτε γυάλινη. Το ότι κάτι συσκευάζεται μέσα σε ένα κουτί, δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα υποδεέστερο.

Η συσκευασία του το διατηρεί φρέσκο για περισσότερο χρόνο
Από τέτοιες συσκευασίες δεν περνάει καθόλου φως (σημαντικός εχθρός του κρασιού), κάτι που δεν ισχύει και με τα γυάλινα μπουκάλια. Στην πραγματικότητα, κατά μέσο όρο, το κρασί σε χάρτινη συσκευασία που μόλις ανοίχτηκε, μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο στο ψυγείο για 2 με 4 εβδομάδες, δηλαδή 21-28 φορές περισσότερο απ ό,τι στο μπουκάλι.

Είναι πιο φθηνό –κι όχι λόγω ποιότητας
Η εμφιάλωση κοστίζει ακριβά, κάτι που δεν ισχύει σε τέτοιο βαθμό με τη χάρτινη συσκευασία. Οι πλαστικές σακούλες που βρίσκονται μέσα στο κουτί είναι σφραγισμένες αεροστεγώς, ενώ το εξωτερικό κουτί είναι από χαρτόνι, εύκολο να παραχθεί και να μεταφερθεί σε σχέση με το γυαλί. Αυτές οι εξοικονομήσεις, φυσικά περνούν και στον καταναλωτή, με περισσότερη ποσότητα κρασιού σε χαμηλότερη τιμή.

Είναι φιλικό προς το περιβάλλον
Τα χάρτινα κουτιά είναι ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα, ενώ και για την παραγωγή τους καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια απ’ ό,τι καταναλώνεται στην παραγωγή γυάλινων μπουκαλιών. Συν τοις άλλοις, λόγω του ότι το χαρτόνι δεν είναι εύθραυστο, δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει και να δημιουργήσει ζημία ή να καταστρέψει και άλλα πράγματα.

Δημιουργεί λιγότερα προβλήματα από το μπουκάλι
Ανησυχείτε μήπως το κρασί σας οξειδωθεί; Κανένα πρόβλημα! Αγχώνεστε μήπως πάρει γεύση από το φελλό; Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Τα παραπάνω δεν αποτελούν λόγους ανησυχίας σε ένα κρασί συσκευασμένο σε κουτί, συν του ότι γλιτώνετε και το φόβο ο φελλός σας να πέσει μέσα και το κρασί να αχρηστευτεί.

Το κουτί είναι πιο βολικό από το μπουκάλι
Μεταφέρεται εύκολα, αποθηκεύεται ακόμα πιο εύκολα, καθώς είναι γεωμετρικό και μπορεί να τοποθετηθεί παντού και δεν έχει κίνδυνο να σπάσει και να πάει χαμένο και το κρασί και τα λεφτά σας.

Είναι ό,τι πρέπει για πάρτι
Κυκλοφορεί σε μεγάλες ποσότητες, κάτι που το κάνει ιδανικό για πάρτι και μεγάλες συγκεντρώσεις με φίλους. Αν θέλετε, μάλιστα, να τεστάρετε την ποιότητά του, ρωτήστε τους φίλους σας στην επόμενη συγκέντρωση που θα διοργανώσετε, αφού τους προσφέρετε κρασί από κουτί, αν τους άρεσε κι αν εντοπίζουν κάποια διαφορά. Θα δείτε ότι κανείς δεν θα το έχει αντιληφθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ