Duck: Γιατί η πάπια κάνει την Θεσσαλονίκη ξανά αντίζηλο της Αθήνας στη γαστρονομία;

Στη μέση του πουθενά της βιομηχανικής Πυλαίας και εκεί όπου κάποιος άλλος δεν θα σκεφτόταν να ανοίξει ούτε καντίνα, ένα νέο κορίτσι με 16 χρόνια πείρα στις κουζίνες των άλλων αποφάσισε ένα αποκεντρωμένο πείραμα υψηλής νοστιμιάς.

Στον ένα μήνα πάνω, η Ιωάννα Θεοδωρακάκη μπήκε κυριολεκτικά στα στόματα όλης της πόλης, που κάνει τάμα για να βρει μια θέση στα λιγοστά τραπέζια της. Η Duck είναι μια αυστηρά γυναικεία κουζίνα, η οποία, πιάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του χώρου, δημιουργεί τη δική της πρωτοπορία: σε μια θηλυκή, γεμάτη ποίηση και γαλήνη χορογραφία, τα κορίτσια σε κάνουν μέλος και κοινωνό της μαγειρικής τους και όχι απλά θεατή πίσω από ένα τζάμι.

Το μενού, μικρό και χειρόγραφο σαν αβρό ραβασάκι, κάθε μέρα μαγειρεύει και κάτι άλλο, ανάλογα με το ψάρι που θα έρθει από το Άγιο Όρος, τα λαχανικά των μικρών παραγωγών ή το εξαιρετικής ποιότητας κρέας από την Αυστραλία και την Αμερική, το οποίο, είτε στη μπιστέκα είτε στην ταλιάτα και το rib-eye ή στην άκρως εντυπωσιακή σπαλομπριζόλα, η Ιωάννα ξέρει να ψήνει αριστοτεχνικά.

Κι ενώ είχες ξεκινήσει με τον καταπληκτικό παστό κολιό της Λέρου, μια εντελώς σαλονικιά μελιτζανοσαλάτα με φετούλες μοσχαρίσιας γλώσσας με λαδολέμονο, και να ’σου που διακτινίζεσαι σε κάποιο τραπέζι της Αργεντινής. Κι αυτή είναι η τόλμη του συγκεκριμένου μενού, να μαγειρεύει αυτό που ξέρει καλύτερα η μαγείρισσα, χωρίς συγκεκριμένη γραμμή, είτε είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα, το ζεστό καμαμπέρ που λιώνει σαν λάβα, είτε ένας κόκορας με χυλοπίτες, μια σοκολατένια μπόμπα ή ένα μιλφέιγ λεμόνι.

info
Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας, τηλ. 2315 519333.

Πηγή: Olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ