Το Graffito & το Eirinika γιόρτασαν με 50 Έλληνες τη νέα γενιά ελληνικών δημιουργιών!

Άνθισε πραγματικά στη Σόλωνος η ελληνική δημιουργικότητα, το βράδυ που με πραγματική συγκίνηση παρουσίασα 50 Έλληνες δημιουργούς.

Ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος, είχε την έμπνευση για τη δημιουργία του Graffito αλλά και γι' αυτήν την εκπληκτική βραδιά. Τον ευχαριστώ από καρδιάς που με εμπιστεύτηκε να παρουσιάσω τους 50 ΄Ελληνες που πωλούν και εκθέτουν σε αυτό το μοναδικό concept store στη Σόλωνος τα προϊόντα και τις δημιουργίες τους.

Ήταν μια βραδιά χαράς. Μια βραδιά που έσφυζε από αισιοδοξία, σπάνιο και περίεργο στις μέρες μας. Είχαμε όλοι κέφι, δημιουργοί, παρουσιάστρια και φυσικά ο οικοδεσπότης. Ήρθαν και πολιτικοί. Τους υποδεχτήκαμε όχι ως συνήθως, αλλά τους εξηγήσαμε ότι θα πρέπει απόψε να κάνουν όπως οι άλλοι, δηλαδή να δοκιμάσουν τα συγκλονιστικά αγκιναράκια που ο φοβερός Kρητικός  Γιώργος Μαυράκης πουλάει σε όλο τον κόσμο, τη σοκολάτα του Αλέξανδρου, τα εξαιρετικά cookies Eat Crete (www.eatcrete.com), το λάδι Timion, τα πολυβραβευμένα αφεψήματα ANASSA (www.anassaorganics.com), τα θαυμάσια κεριά WAKS, τα chips Kale ή να γευτούν τον εξαιρετικό εσπρεσο KUDU, που ψήνεται στην Ελλάδα από τον πρωταθλητή barista Θανάση Νικόλη.


Έλενα Τουπογιάννη - Ντίνα - Μαρίνα Βάρτσου
 
Βέβαια όλες οι γυναίκες, σταθήκαμε και δοκιμάζαμε τα κοσμήματα πολλών Ελληνίδων δημιουργών, όπως της Φαίης Λεούση, της Εβελίνας Παπαντωνίου, της Μαίρης Γαιτάνη, της Βανέσας Γερουλάνου, της Κατερίνας Λαγουδάκου, της Έλενας Λυμπεροπούλου, ή τις καταπληκτικές τσάντες φάκελο σε διάφορα χρώματα που εδώ και λίγους μήνες δημιουργεί η σύζυγος του μπασκετμπολίστα μας , διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, Στέλλα Πεπονή - Φιλίππου.


Εβελίνα Παπαντωνίου

Να σταθώ στο Nostimo το ελληνικό φυσικό αλάτι που κάνει καλό. Όπως λέει και η δημιουργός του, Βίβιαν Καραβιά, αυτό το αλάτι σε λίγο θα νοστιμίζει όλη τη γη! Με ενθουσιασμό θα μιλήσω και για τα t shirts HERSE που δανείζονται μοτίβα από διάσημα έργα τέχνης. Ασφαλώς θα μιλήσω και για την danidogs, τον Δανιά Κωνσταντίνο , ωραίος ως Ελλην , που σχεδιάζει και κατασκευάζει  καταπληκτικά αξεσουάρ και αντικείμενα, για τους πιστούς μας σκύλους και φυσικά για τις μεταξωτές δημιουργίες της Κατερινας Τερζοπούλου, που πλέον σχεδιάζει τα ρούχα Katete.


Κατερίνα Τερζοπούλου & ο Δανιάς Κωνσταντίνος

Όλα αυτά ελληνικά. Όλα αυτά συνθέτουν την ελληνική δημιουργικότητα, τη νέα γενιά των ελληνικών δημιουργών. Παρουσίαζα και δοκίμαζα. Δοκίμαζα καλλυντικά, κοσμήματα αλλά φυσικά δεν σταμάτησα να τσιμπολογάω τα Eat Crete και τα περίφημα αγκιναράκια που με συνεπήραν. Όσο για τη σοκολάτα του Αλέξανδρου Δημητρίου, μαύρη με ροζ πιπέρι, ήταν η προτίμηση μου. Την προσοχή μου τράβηξαν ακόμα τα Philab φυσικά καλλυντικά με έμβλημα τους το ελληνικό ''Φ'' που και αυτά οδεύουν για το εξωτερικό, όπως και τα Agema με packaging το χώμα της αρχαίας Δωδώνης. Αφήνω για το τέλος τα ονειρεμένα λικέρ Roots που εξάγονται στα Four Seasons & τα χειροποίητα raw & vegan γλυκά της πολιτικού μηχανικού Αλεξάνδρας Σαρηγιάννη. Ολη η γεύση, χωρίς καμία ενοχή: απλά λείπουν η ζάχαρη, το αλευρι και η κρέμα γάλακτος!


Κεριά WAKS

Τέλος με εντυπωσίασαν τα πολύ όμορφα έπιπλα και αντικείμενα από τσιμεντοκονία του Aντώνη Μπίλιου, τα απίθανα φωτιστικά από τσιμεντο του Γιάννη Κυριακάκου και όλες οι μοντερνες δημιουργίες από σωλήνα υδραυλικού της Ederlezi.


 
Ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν, όλοι τους αξίζουν ισότιμη μεταχείριση γιατί καταρχάς όλοι τους έχουν τη δύναμη να δημιουργούν και να δίνουν χρώμα στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Κυριάκος Μητσοτάκης


Κωνσταντής Ροκόφυλλος - Ειρήνη Νικολοπούλου - Νίκος Βερνίκος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ