Γιάννης Στουρνάρας: Ηχηρή υπεράσπιση από την ΕΚΤ - Νέα κόντρα με την Κυβέρνηση

Η ΕΚΤ παίρνει θέση και στηρίζει τον Γιάννη Στουρνάρα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση

Ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην κρισιμότερη καμπή τους, η ΕΚΤ παίρνει θέση στηρίζοντας τον Ελληνα κεντρικό τραπεζίτη και στέλνοντας μήνυμα στο Μαξίμου.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, στελέχη από τη Φρανκφούρτη εμφανίζονται ενοχλημένα με τις επιθέσεις της κυβέρνησης προς το πρόσωπο του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας.

Στελέχη της ΕΚΤ τονίζουν την ανησυχία τους για την κριτική που ασκείται στον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ, επισημαίνουν ότι δημιουργείται πρόβλημα, καθώς, αμφισβητείται η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που χειροτερέψει η κατάσταση ενδεχομένως να υπάρξει και επίσημη προειδοποίηση προς την κυβέρνηση.

Σημειωτέον, ότι η ΕΚΤ και ο Μάριο Ντράγκι είναι «ο κεντρικός παίκτης» στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς, μόνο ο μηχανισμός σταθερότητας του ELA είναι εκείνος που (έστω και με το σταγονόμετρο) που εξασφαλίζει κάποιες χρηματοδοτικές ανάσες στη χώρα.

Το email που έφερε αντιδράσεις και οι επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ολα ξεκίνησαν από μια αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» η οποία δημοσίευσε ένα email το οποίο εστάλη σε γνωστό δημοσιογράφο από την Τράπεζα της Ελλάδας και, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπονομεύει τις κινήσεις της κυβέρνησης ιδιαίτερα εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Ακολούθησε μπαράζ δημοσιευμάτων από την «Αυγή», η οποία τόνισε ότι ο διοικητής της ΤτΕ είναι υπόλογος για τα όσα αποκαλύφθηκαν από το email, ενώ, σήμερα, μπλέκει σενάρια για κάθοδο του Γιάννη Στουρνάρα στην πολιτική και τον κατηγορεί ότι «δεν θέλει να στηρίξει την εθνική προσπάθεια».

Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν είναι λίγα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης που τις τελευταίες ημέρες επιτίθενται στον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ, αρκετοί ζητούν να ξεκινήσουν οι διεργασίες για αντικατάστασή του.

Πιο έντονες ήταν οι επιθέσεις από τον Νίκο Φίλη (κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Νίκος Φίλης ήταν εκείνος που ξεκίνησε τα σενάρια περί καθόδου του Γιάννη Στουρνάρα στην πολιτική, ενώ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε, σήμερα, λόγο για «εγκλήματα» και «σκάνδαλα» από τον διοικητή της ΤτΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ