Αντίστροφη μέτρηση για το Φεστιβάλ Αθηνών, αβάν γκαρντ στο Μέγαρο - Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε!

Η μουσική περφόρμανς «Expanded Piano» του Σταύρου Γασπαράτου θα παρουσιαστεί στις 10 και 11 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στα κεντρικά εκδοτήρια, επί της οδού Πανεπιστημίου, στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Ιανός και Public, τα Reload Stores, στο τηλέφωνο 210.32.72.000 και στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr διατίθενται εδώ και λίγες ημέρες εισιτήρια για το σύνολο των παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με εξαίρεση τη δεύτερη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, «Κάρμεν». Το κοινό έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί εισιτήρια για τρεις, τέσσερις ή πέντε παραστάσεις με έκπτωση 5, 7 και 10% αντίστοιχα.

Θυμίζουμε ότι η αυλαία του Φεστιβάλ Αθηνών ανοίγει την 1η Ιουνίου με την περυσινή επιτυχία «Πάπισσα Ιωάννα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου σε ανανεωμένη εκδοχή και συνεχίζεται με τις εμφανίσεις της φημισμένης Ομάδας Χορού Maguy Marin, ενώ στις 3 Ιουλίου αρχίζουν οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Το πρόγραμμα του πρώτου δεκαημέρου περιλαμβάνει, επίσης, την αποχαιρετιστήρια παράσταση της Συλβί Γκιλέμ «Life in Progress» στις 3 και 4 Ιουνίου στο Ηρώδειο, και το έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη «Μετατόπιση προς το ερυθρό» σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, στις 10 και 11 του μήνα στην Πειραιώς 260.

Δύο ενδιαφέρουσες παραγωγές θα φιλοξενηθούν τον Ιούνιο στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: Η μουσική περφόρμανς «Expanded Piano» του Σταύρου Γασπαράτου, που ενθουσίασε το κοινό της Νέας Υόρκης το περασμένο φθινόπωρο, θα παρουσιαστεί στις 10 και 11 Ιουνίου. Σε μια πρωτοποριακή «σύντμηση» τεχνολογίας και τέχνης, ένα ακουστικό πιάνο συνδέεται με διαφόρων τύπων μικρόφωνα κι ένας υπολογιστής επιτρέπει στον καλλιτέχνη να επεξεργαστεί ζωντανά το σήμα όλων των μικροφώνων, αλλά και να ενεργοποιήσει προκατασκευασμένους ήχους μέσω του πιάνου. Ουσιαστικά, η ηχητική εγκατάσταση του Γασπαράτου, εμπνευσμένη από το «Prepared Piano» του Τζον Κέιζ, τοποθετεί τους θεατές μέσα στο ίδιο το πιάνο. Το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου, ο συνθέτης και οι καλεσμένοι του θα μιλήσουν για το «Εxpanded Piano» και τη λειτουργία του σε ένα workshop για τον τεχνικό πειραματισμό.

Ακολουθεί, στις 13 και 14 Ιουνίου η σύμπραξη του διεθνούς φήμης βιολοτσελίστα Δήμου Γκουνταρούλη με τον καταξιωμένο Βραζιλιάνο χορογράφο και χορευτή Ismael Ivo. Στο πρώτο μέρος του έργου «Λόγος - Διάλογος», ο Δήμος Γκουνταρούλης, ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται στη Βραζιλία, ερμηνεύει παλιούς και νέους αυτοσχεδιασμούς πάνω στη δεύτερη σουίτα για σόλο βιολοντσέλο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Στο δεύτερο μέρος, μια «πειραγμένη» εκδοχή της σουίτας για σόλο βιολοντσέλο αρ. 5 μετατρέπεται σε χορογραφία για τα ανθρώπινα πάθη από τον Ismael Ivo. Το 2012, το σκηνικό έργο του Γκουνταρούλη «Logos - Dialogos», βασισμένο στις έξι σουίτες για σόλο βιολοντσέλο του Μπαχ, ανέβηκε στη Βραζιλία με τη συμμετοχή του Ivo και άλλων πέντε από τους κορυφαίους χορογράφους της χώρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ