Αποκλ: Made in Greece η Bando - Η εταιρεία που πουλάει ρούχα online & δίνει ‘’μέρισμα’’ σε 5 ιδρύματα

Ένα start-up αλλιώτικο από τα’ άλλα. Δύο αδέρφια 29 και 22 ετών, τολμούν και καινοτομούν δημιουργώντας την Bando.Για πρώτη φορά μια εταιρεία παράλληλα με το κέρδος, συνδυάζει την κοινωνική ευαισθησία. 

Ο Ευάγγελος και ο Ηλίας Μπανιάς, είναι δύο άνθρωποι που αξίζει να γνωρίσετε  και μιλούν αποκλειστικά στο eirinika.gr.

Εύα Διαμαντή: Πήρατε την απόφαση, εν μέσω βαθειάς οικονομικής κρίσης, να δημιουργήσετε την Bando.Πως ξεκίνησαν όλα;

Ευάγγελος Μπανιάς: Η ιστορία μας ξεκινά το 2014, στην Αθήνα, σε μια εποχή όπου ο αριθμός των ανθρώπων γύρω μας που χρειάζεται την αγάπη μας έχει αυξηθεί σημαντικά και τα καθημερινά προβλήματα έχουν κάνει πολλούς από εμάς να ξεχνάμε την σημασία της φιλανθρωπίας και της προσφοράς, την χαρά που σου δίνει το χαμόγελο των παιδιών και το αίσθημα της ικανοποίησης που αποκτάς όταν προσφέρεις έστω και μια μικρή βοήθεια σε αυτόν που την χρειάζεται!
Μεγαλώνοντας λοιπόν σε μια κοινωνία όπου οι ανάγκες της συνεχώς μεγαλώνουν αλλά η φιλευσπλαχνία και η αγάπη για τον συνάνθρωπο ποτέ δεν έλειψαν, δημιουργήσαμε μία κοινωνική επιχείρηση η οποία διανέμει σημαντικό μέρος των κερδών της σε αξιόλογους φιλανθρωπικούς οργανισμούς και παράλληλα προσφέρει είδη ένδυσης σε μικρούς και μεγάλους που τα έχουν ανάγκη.

Ε. Δ: Τα νεανικά σχέδια των ρούχων που υπάρχουν στο www.bando.gr , είναι κομψά, άνετα και άκρως οικονομικά. Ποιά ομάδα σχεδιαστών κρύβεται πίσω από αυτές τις δημιουργίες;

Ε.Μ: Οι σχεδιαστές της εταιρίας μας είναι άριστοι επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της νεανικής και casual ένδυσης.Έχουν προσφέρει στην BANDO πρωτότυπα και εντυπωσιακά σχέδια τα οποία συνοδεύουν την εξαιρετική ποιότητα των ρούχων μας.

E.Δ: Ποιοι είναι οι οργανισμοί, που παίρνουν ‘’ανάσα’’ μέσα από την ιστοσελίδα σας;

E.M: Έχουμε την τιμή να στηρίζουμε μέσω της BANDO αξιόλογους και αναγνωρισμένους φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπως είναι το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, η ΚΙΒΩΤΟΣ, το ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ και ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η συνεργασία μας και με τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS.

E.Δ: Ολοκληρώνοντας αυτή τη συνέντευξη, θέλω να σας ρωτήσω τη διαδικασία που χρειάζεται για να κάνουμε την προσφορά μας και ποιο είναι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο καλύπτονται οι ανάγκες του κάθε οργανισμού;

E.M: Θα θέλαμε πρωτίστως να επισημάνουμε ότι όλες οι φιλανθρωπικές ενέργειες γίνονται από την ΒANDO χωρίς να επιβαρύνεται επιπρόσθετα ο πελάτης μας. Το μόνο που ζητάμε από τους πελάτες μας είναι να επιλέξουν το φιλανθρωπικό έργο που επιθυμούν να στηρίξει η BANDO με κάθε αγορά προϊόντος.

Ο τρόπος λειτουργίας της BANDO είναι ο ακόλουθος:
1) Ο πελάτης - επισκέπτης του site μας μπαίνει στην σελίδα www.bando.gr όπου ενημερώνεται ότι για κάθε αγορά προϊόντος, η BANDO στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο που θα επιλέξει ή προσφέρει ένα ρούχο σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

2) Επιλέγοντας ένα προϊόν της BANDO, ο πελάτης μας διαλέγει το είδος της προσφοράς που επιθυμεί να κάνει η BANDO με την αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος. Μπορεί να επιλέξει είτε την οικονομική στήριξη ενός φιλανθρωπικού οργανισμού είτε την προσφορά ενός ρούχου σε ένα συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη. 

3) Στην περίπτωση που επιλέξει την οικονομική στήριξη ενός φιλανθρωπικού οργανισμού από την BANDO, στη συνέχεια επιλέγει και ποιον φιλανθρωπικό οργανισμό επιθυμεί να στηρίξουμε 
Όσον αφορά την οικονομική στήριξη, η BANDO, βάσει των σχετικών συμφωνιών με τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, αποδίδει τις σχετικές δωρεές  κάθε 3 μήνες.
Όσον αφορά την προσφορά ρούχων,  αφού συγκεντρωθεί μία σημαντική ποσότητα προσφορών, ερχόμαστε σε συνεννόηση με φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ιδρύματα τα οποία στηρίζουν παιδιά προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και τα οποία χρειάζονται είδη ένδυσης. Η BANDO  ενημερώνεται από τον οργανισμό για τις ακριβείς ανάγκες που υπάρχουν σε μεγέθη και κατηγορίες ρούχων και αποδίδει τα ρούχα στον χώρο που βρίσκονται τα παιδιά. 

Who is Who

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΙΑΣ
Είναι 29 ετών, κάτοικος Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι επίσης κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. in Finance and Banking από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Πριν από την BANDO, έχει ιδρύσει μία εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνεται ο αθλητισμός, τα ταξίδια και φυσικά.. η κοινωνική επιχειρηματικότητα!

ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΝΙΑΣ
Είναι 22 ετών, κάτοικος Αθηνών και φοιτητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Η ενεργητικότητά και η αγάπη του για την φιλανθρωπία συμβάλλουν σημαντικά στην λειτουργία της BANDO.
Η ένδυση, ο αθλητισμός και εθελοντισμός είναι οι τομείς στους οποίους προτιμά να αφιερώνει το χρόνο του. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ