Γιόσκα Φίσερ: ''Η Ελλάδα για λύπηση'' - CNBC: ''Η Ελλάδα σαν τις Καρντάσιαν'' - Με το μαλακό παιδιά

Ο Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και αντικαγκελάριος από το 1998 έως το 2005, έκανε πρόσφατα ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Επανέρχεται με άρθρο του για τη διπλή τραγωδία της χώρας και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τα τελευταία έξι χρόνια

«H Ελλάδα είναι για λύπηση», υποστηρίζει ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επί συγκυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών – Πρασίνων σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».

Υπό τον τίτλο «Η διπλή τραγωδία της Ελλάδας», ο Γιόσκα Φίσερ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τα τελευταία έξι χρόνια , από το 2009 μέχρι σήμερα.

«Το 2009 η Ελλάδα έγινε το «πειραματόζωο» της Ευρώπης με την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα έχει αυτή την κυβέρνηση», επισημαίνει ο Φίσερ.

«Η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση, η οποία αρχικά παρουσιάστηκε ως η μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης. Ωστόσο, αυτή την ευκαιρία δεν την εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει ειδοποιός διαφορά μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας και της διακυβέρνησης της χώρας», αναφέρει στην εφημερίδα το ιδρυτικό στέλεχος των Γερμανών Πρασίνων.

CNBC: Το ελληνικό ζήτημα μοιάζει με το ριάλιτι των Καρντάσιαν

Σαν κακό ριάλιτι σόου περιγράφει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών που κινούνται σε slow motion ένας αναλυτής στο CNBC, τονίζοντας ότι έχουν κάνει τις αγορές να βαριούνται.

Ωστόσο, αν και οι ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη συνεχίζουν να προκαλούν συζητήσεις στις αγορές, έχουν πλέον δευτερεύουσα σημασία, λένε οι ειδικοί.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με το ριάλιτι "The Kardashians". Αρχικά είχε ενδιαφέρον, αλλά τώρα ο κόσμος βαρέθηκε και έχει γίνει παρωχημένο», δήλωσε σήμερα στο CNBC ο Μπράιαν Γιάκομπσεν, επικεφαλής στρατηγικής στο Wells Fargo.

«Οι αγορές έχουν αναγνωρίσει ότι ακόμη και αν η Ελλάδα αποφασίσει ότι θα προχωρήσει σε χρεοκοπία ή αναβάλει πληρωμές, δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ευρωζώνη ή στην παγκόσμια οικονομία. Οι μόνοι που θα πληγούν είναι οι Έλληνες», πρόσθεσε.

«Αυτό που έχει αλλάξει εντελώς μεταξύ των συνεδριάσεων είναι οι τόνοι και αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε επικεφαλής οικονομολόγος της Natixis. «Η ελληνική κυβέρνηση μιλά περισσότερο για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, ενώ από την άλλη οι πολιτικοί στην Ευρώποι λένε ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι απλά το ισοζύγιο του προϋπολογισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιόσκα Φίσερ, έκανε πρόσφατα ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η ελληνική κυβέρνηση ζει στη χώρα των ονείρων και τονίζοντας πως καλό θα ήταν να επιστρέψει στην ρεάλ πολιτίκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ