Χρυσή Αυγή: Συνεχίζεται σήμερα η τρίτη συνεδρίαση της δίκης - Θα εξεταστεί το ζήτημα της αίθουσας

Σήμερα ξεκινά η τρίτη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς την περασμένη εβδομάδα διεκόπη για δεύτερη φορά όταν ένας ακόμη εκ των κατηγορουμένων δεν είχε δικηγόρο και ζήτησε από το δικαστήριο να του διορίσει κάποιον από τον κατάλογο του ΔΣΑ.  

Το πρώτο ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η έδρα είναι η μεταφορά ή μη της διαδικασίας σε αίθουσα εκτός των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Μετά το ατελείωτο πινγκ πονγκ μεταξύ της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τι ποιός πρέπει να λάβει την απόφαση για αλλαγή του χώρου διεξαγωγής, φαίνεται πως το πρόβλημα βρίσκει σταδιακά λύση.

Χθες το πρωι, η συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλου με φορείς του Κορυδαλλού σχετικά με το αίτημα για μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα κατέληξε σε μια κοινής αποδοχής δήλωση - βούληση. Στη συζήτηση έδωσαν το παρόν ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, οι βουλευτές Νίνα Κασιμάτη, Νικος Ορφανός, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, διευθυντές σχολείων, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής και αντιπροσωπεία του δήμου.

Ο υπουργός στη δήλωσή του αναγνωρίζει τα προβλήματα και καταγράφει τη βούληση του υπουργείου να μεταφερθεί από Σεπτέμβρη σε αίθουσα του Εφετειου που ετοιμάζεται ήδη, ενώ υπάρχει η πρόθεση λύσης και για το μεσοδιάστημα. Αυτή μπορεί να ειναι η "ανταλλαγή" δικών, δηλάδή να μεταφερθεί π.χ η δίκη Τσοχατζόπουλου με έξι κατηγορούμενους στον Κορυδαλλό και να μεταφερθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, η δήλωση θα παραδοθεί σήμερα στην πρόεδρο του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, με το ζήτημα να βρίσκεται πλέον στα δικά της χέρια, αφού πρέπει η ίδια να ζητήει  τη μεταφορά της δίκης.  

Κλειστά σχολεία και κινητοποιήσεις κατοίκων

Κλειστά παραμένουν σήμερα Τρίτη τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορυδαλλού, καθώς θα διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Φυλακών.

Σε αστυνομικό κλοιό η περιοχή

Η περιοχή γύρω από τις φυλακές του Κορυδαλλού θυμίζει φρούριο, αφού ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε διάφορα σημεία προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια και συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ