Αγκαλιές, κλάμματα και ελληνικές σημαίες από τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ

Μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής βρίσκονται πλέον οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αφού πριν από λίγη ώρα άνοιξαν οι πύλες και δεκάδες άτομα πέρασαν στο προαύλιο του κτηρίου σηκώνοντας τα χέρια τους σε ένδειξη νίκης.

Συγκεκριμένα περίπου στις 10:45 δόθηκε εντολή απο την απερχόμενη διοίκηση να ανοίξει η πόρτα της οδού Μεσογείων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπήκαν στο κτήριο με πορεία στην κεφαλή της οποίας υπήρχαν δύο κορίτσια που κρατούσαν τη γαλανόλευκη, ενώ φωνάζαν ρυθμικά το σύνθημα «η ΕΡΤ είναι ανοικτή, είναι η φωνή καθε αγωνιστή». Μέσα στην κεντρική αίθουσα, οι εργαζόμενοι πήδαγαν τις μπάρες για να εισέλθουν στα γραφεία, καθώς για να ανοίξουν αυτές χρειάζεται ειδική κάρτα.

Στα σκαλοπάτια του Ραδιομεγάρου συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ οι οποίοι μίλησαν για μία νίκη στην οποία δεν πρέπει να καθησυχαστούν αλλα να συνεχίσουν τον αγώνα για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η συγκέντρωση είχε ξεκινήσει από το πρωί μετά από κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της είχε παρακινήσει τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν μπροστά από το κτήριο και να εισέλθουν σε αυτό, επιστρέφοντας στις θέσεις τους για να εργαστούν ξανά. Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να κρατηθούν και σκαρφάλωναν στα κάγκελα.

Το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε ομόφωνα:

"Η επιστροφή όλων των συναδέλφων και η λειτουργία όλων των δομών πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και άμεσα (έπρεπε από 26/1/ 15).

Η απρόσκοπτη λειτουργία και συνέχεια εκπομπής από το ERTOPEN ώστε να παραμείνει ζωντανός αυτός ο αγώνας, διαρκείς παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες και παράδειγμα για της επόμενες γενιές.

Η στήριξη της συνδικαλιστικής δράσης και η ενίσχυση των συνδικάτων από κάθε επιβουλή της εκάστοτε εξουσίας γιατί είναι, όπως αποδείχτηκε, η μονή διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κερδίσαμε την πρώτη μάχη αλλά αντέχουμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την άρση των αδικιών και των ασαφειών του νομού.

Στήριξαν τις προτάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και πιεστικά την παρότρυναν να συνεχίζει την διεκδίκηση στα δίκαια αίτημα, που είναι αξιοπρεπή, ρεαλιστικά, και άμεσα εφαρμόσιμα και αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη, είναι δε συνεπείς με την εξασφάλιση απρόσκοπτης και με προοπτική λειτουργίας της ΕΡΤ, με όλα τα δικαιώματα για τους εργαζόμενους της, ενωμένους ενάντια στις κακοδαιμονίες και τα σκάνδαλα κομματικών εξαρτήσεων, των πραιτοριανών, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και των πρακτικών του παρελθόντος.

Να γίνει άμεση συνάντηση με το νεοδιοριζόμενο ΔΣ της ΕΡΤ".

Μάλιστα, με νέα ανακοίνωση, η ΠΟΣΠΕΡΤ ασκεί δριμύτατη κριτική στην επιλογή του Λ.Ταγματάρχη για το ΔΣ της ΕΡΤ:

"Η ανησυχία μας γίνεται εντονότερη, από τις υπερεξουσίες, που ο νόμος εκχωρεί στο Διευθύνοντα Σύμβουλο και από το διορισμό του κ. Ταγματάρχη, γνωστού για τις θέσεις του, την λειτουργία του, και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του, από την προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ.

Γνωρίζουμε τις θέσεις του και τις προσπάθειες του για τη χωρίς όριο συρρίκνωση της ΕΡΤ, τόσο σε θέσεις εργασίας, όσο και σε παραγόμενο έργο καθώς και για της εργασιακές σχέσεις γαλέρας που επιθυμεί.

[...] Τότε και τώρα ο Ταγματάρχης είναι ο ίδιος, γεννάται όμως το ερώτημα ποιές είναι οι κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος ΔΣ Δ.Τσακνής -αν και ο θεσμικός του ρόλος, χωρίς ασάφειες, είναι υποβαθμισμένος- να συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης και αλληλέγγυος του αγώνα μας, αυτού του μοναδικού, ανένδοτου, απαράμιλλου, αξιοπρεπή αγώνα για τους θεσμούς, την ισονομία, τη δικαιοσύνη , το τέλος των μνημονίων και των νόμων που τα στηρίζουν, αλλά και για τη δημόσια ΕΡΤ στο σύνολό της και να παραμείνει στο «...συνένοχο στο φόνο δεν θα μ’ έχετε...» που τραγουδήσαμε όλοι μαζί του στο Ραδιομέγαρο και είναι ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα μας".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ