10 φθηνοί ξενώνες για τα σαββατοκύριακα: Από το Ζαγόρι ως το Πήλιο & από το Ναύπλιο ως τη Λίμνη Πλαστήρα

Στις ανθισμένες όχθες της Κερκίνης ή της λίμνης Πλαστήρα; Στα φαράγγια και τα δάση της Ηπείρου ή με θέα το Αιγαίο από τις πλαγιές του Πηλίου; 

 

Σε γοητευτικές γωνιές της Πελοποννήσου ή σε κάποιο νησάκι του Σαρωνικού για πρόβα καλοκαιριού; Όπου κι αν σας κάνει όρεξη να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο αυτόν τον Μάιο, έχουμε και μία οικονομική επιλογή. 

Παρακάτω, συγκεντρώνουμε δέκα low budget ξενώνες στις ωραιότερες και ιδανικότερες για ανοιξιάτικες εξορμήσεις περιοχές της Ελλάδας, με δωμάτια που αυτό τον μήνα ξεκινούν από 25€. 

 Ξενώνας Αλώνι  Άνω Πεδινά, Ζαγόρι 

Τιμές: Από 25€ για το δίκλινο 


Ο παραδοσιακός πετρόχτιστος ξενώνας Αλώνι βρίσκεται στα Άνω Πεδινά στο υπέροχο Ζαγόρι, με δωμάτια που έχουν θέα στο βουνό και την κοιλάδα, καθώς και ξύλινα δάπεδα και οροφές – η εμπειρία του παραδοσιακού πρωινού με τοπικά εδέσματα και το Φαράγγι του Βίκου να δεσπόζει έξι χιλιόμετρα μακριά δεν θα σας απογοητεύσει.  

Λαδιάς  Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια 

Τιμές: Από 35€ για το δίκλινο, από 65€ για το οικογενειακό (τετράκλινο) δωμάτιο 

Το γραφικό Μονοδένδρι βρίσκεται μόλις 600 μέτρα από το ειδυλλιακό Φαράγγι του Βίκου και το πετρόχτιστο Hotel Ladias φροντίζει να κάνει την διαμονή εκεί αξέχαστη, με φιλόξενα δωμάτια που διαθέτουν οροφές ζωγραφισμένες στο χέρι, ξύλινα πατώματα, ντους υδρομασάζ, δωρεάν wifi και πολλές ακόμα ανέσεις – το πρωινό ή το βραδινό ποτό στη λιθόστρωτη αυλή του οικήματος επιβάλλεται, όπως και οι εκδρομές που μπορούν να σας οργανώσουν οι ιδιοκτήτες για να δοκιμάσετε ράφτινγκ, ιππασία και εξερευνήσεις στο Βίκο ή την Δρακόλιμνη.

Κατερίνα  Άγιος Ιωάννης Πηλίου 

Τιμές: Από 27€ για το δίκλινο, 47€ για το οικογενειακό τετράκλινο δωμάτιο  

Ήσυχο, οικογενειακό και μόλις 10 μέτρα από τη θάλασσα, το Katerina Apartments απέχει ελάχιστα από τις όμορφες πηλιορείτικες παραλίες Πλάκα και Παπά Νερό, βάζοντάς μας σε πειρασμό να κάνουμε τις πρώτες μας βουτιές. Τα δωμάτια διαθέτουν όμορφα μπαλκονάκια, μικρή κουζίνα και κλιματισμό, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται η Τσαγκαράδα, η Ζαγορά και άλλα χωριά-σταρ του θεσσαλικού βουνού.  

Κλεοπάτρα  Τσαγκαράδα, Πήλιο 

Τιμές: Από 30€ για το δίκλινο 

Ρομαντικά δωμάτια με σκούρο ξύλο, φωτιστικά αντίκες και καθιστικά, βεράντες που βλέπουν στον καταπράσινο κήπο, η γραφική πλατεία του χωριού σε απόσταση αναπνοής και το δάσος της Τσαγκαράδας να σας προκαλεί για φυσιολατρικές βόλτες είναι οι «άσσοι» στο μανίκι της Κλεοπάτρας. Η παραλία-superstar Μυλοπόταμος, αν σκέφτεστε να πάρετε μαζί τα μαγιό σας, απέχει έξι χιλιόμετρα.  

Αγρόκτημα Ελιά Νέα Τίρυνθα, Ναύπλιο

Τιμές: Από 50€ για το δίκλινο

Χτισμένο μέσα σε πορτοκαλεώνες και ελαιώνες, λίγο έξω από το Ναύπλιο και τη Νέα Τίρυνθα, το Αγρόκτημα Ελιά μας προτείνει αγροτουρισμό και επιστροφή στη φύση, χωρίς να μας στερεί ανέσεις όπως όμορφα επιπλωμένα στούντιο με CD/DVD player, άνετα κρεβάτια και εξοπλισμένα κουζινάκια. Διατίθενται επίσης ποδήλατα για ενοικίαση, ενώ οργανώνονται και επισκέψεις στο κοντινό Εργοστάσιο Ούζου. Το Ναύπλιο απέχει οδικώς 10 λεπτά, οι αρχαίες Μυκήνες 20 λεπτά, και η Επίδαυρος μισή ώρα.  

Ξενώνας Καλλιστώ  Καστανιά, Λίμνη Πλαστήρα 

Τιμές: Από 40€ για το δίκλινο δωμάτιο 
Είναι πετρόχτιστος, περιβάλλεται από καταπράσινο τοπίο και προσφέρει στούντιο ή διαμερίσματα με θέα στο βουνό. Ο ξενώνας Καλλιστώ βρίσκεται στην καταπράσινη Καστανιά, δύο χιλιόμετρα από τη λίμνη Πλαστήρα, περιοχή που ενδείκνυται όχι μόνο για ανοιξιάτικες βόλτες, αλλά και για κάθε είδους φυσιολατρική δραστηριότητα, από ιππασία, ποδηλασία και κανό μέχρι πεζοπορία ή τοξοβολία.  

Ιχνηλάτης  Λίμνη Κερκίνη 

Τιμές: Από 45€ για το δίκλινο δωμάτιο 
Στη μέση ενός μεγάλου κήπου στο ήσυχο χωριό Κορυφούδι, ο Ιχνηλάτης προσφέρει παραδοσιακά διακοσμημένα στούντιο με πέτρινους τοίχους και ξύλινες οροφές, καθώς και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και δυνατότητα οργάνωσης εξορμήσεων και αθλητικών δραστηριοτήτων. Οι όχθες της λίμνης Κερκίνης βρίσκονται 400 μέτρα μακριά, εκεί όπου χιλιάδες σπάνια πτηνά και δέντρα δημιουργούν ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα φυσικό σκηνικό.  

Παράδεισος  Καρδαμύλη, Μάνη 

Τιμές: Από 40€ για το δίκλινο, 55€ για το οικογενειακό στούντιο 
Μικρά, λιτά κι απέριττα, τα δωμάτια του ξενώνα Παράδεισος βρίσκονται κοντά στην παραλία της μαγευτικής Καρδαμύλης, του χωριού όπου γυρίστηκε και η ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα». Από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου θα απολαύσετε θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο, ενώ τις βόλτες σας θα μονοπωλήσουν τα πέτρινα σοκάκια του χωριού, καθώς και τα αρχοντικά και οι πύργοι στα τριγύρω μανιάτικα χωριά.  

Όλη η συνέχεια εδώ - In2life.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ