Δημοσκόπηση Marc: Το 53,9% φοβάται το σενάριο της χρεοκοπίας - Απορρίπτουν νέες εκλογές και δημοψήφισμα

Oι πολίτες δείχνουν σαφή προτίμηση (58,3%) στη σημερινή κυβέρνηση και όχι σε εναλλακτικά σχήματα από την παρούσα Βουλή, φοβούνται κατά πλειοψηφία το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ενώ, σε περίπτωση αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση, απορρίπτουν νέες εκλογές και δημοψήφισμα.

Αυτά τα συμπεράσματα βγαίνουν από τη δημοσκόπηση της Marc που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Στις δημοτικότητες, εντυπωσιακά είναι τα νούμερα όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα (72,5%), αλλά και των μελών του οικονομικού επιτελείου, παρά τον επικοινωνιακό πόλεμο και τις περιπλοκές της σχέσης με τους δανειστές.

Οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 58,3%, απορρίπτουν τα σενάρια που διακινούν κόντρα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να παραμερίσει τους ΑΝ.ΕΛ. και την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και να σχηματίσει νέα κυβέρνηση συνεργασίας με πολιτικές δυνάμεις όπως το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Συμφωνεί το 37,1%, ενώ το 4,6% δεν εκφράζει γνώμη.

Σε κλίμα παρατεταμένης αβεβαιότητας και πληθώρας σεναρίων Grexit και Greccident το σενάριο της χρεοκοπίας της χώρας θεωρείται πιθανό από το 53,9%, έναντι 42,8% που απαντά «όχι». Μεταξύ εκείνων που απαντούν «ναι» βρίσκεται και ποσοστό 41,4% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ποσοστό όσων φοβούνται τη χρεοκοπία έχει αυξηθεί από τον περασμένο Μάρτιο (50,4%).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ