9-14/5: Πού να πάτε και τι να δείτε στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα - Όλη η ατζέντα εκδηλώσεων!

Δείτε έναν εβδομαδιαίο οδηγό με προτάσεις ψυχαγωγίας, που ξεκινά την Κυριακή 10 Μαΐου έως την Πέμπτη 14 Μαΐου.

 

Η ατζέντα περιλαμβάνει κινηματογράφο, θέατρο, εικαστικά, μουσική, χορό, διαλέξεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΪΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΑΡΤΟΥΡΟ ΣΑΝΤΟΒΑΛ ΣΤΟ GAZARTE
Ο μαθητής και συνεργάτης του σπουδαίου Dizzy Gillespie, ο ξεχωριστός και βραβευμένος βιρτουόζος της τρομπέτας, κάτοχος δέκα Grammy, φέρνει αέρα Κούβας στην Αθήνα ερμηνεύοντας μαζί με την εξαμελή μπάντα του τα all time classics αλλά και τις νεότερες συνθέσεις του. Στο Gazarte:Βουτάδων 32-34, Γκάζι, τηλ. 210-3452277. Στις 21.30. Εισιτήρια από 28-53 ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΕΥΣΗΣ- ΑΝΟΙΞΗ» ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Εκατοντάδες παραδοσιακά και καινοτόμα ντελικατέσεν απ' όλη τη χώρα δίνουν ραντεβού στην Τεχνόπολη στο 5ο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - 'Ανοιξη 2015». Ανακαλύψεις, αγορές, γευσιγνωσίες, χαλάρωση, πολιτισμός και παιχνίδι σε μια ξεχωριστή πρόταση για όλη την οικογένεια. Τεχνόπολη του Δήμου της Αθήνας: Πειραιώς 100 Τηλ.: 210 3475518 Από τις 10 π.μ.-9 μ.μ. Εισιτήρια από 6 - 10 ευρώ.

20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ

Σε αυτήν την επετειακή συναυλία 350 παιδιά τραγουδούν κομμάτια από τη δισκογραφία της χορωδίας καθώς και μεγάλους Έλληνες συνθέτες και ποιητές. Συμπράττουν ο Διονύσης Τσακνής και η Ρίτα Αντωνοπούλου. Ιερά οδός: Ιερά Οδός 18-20, τηλ: 2103428272-6. Στις 11.30.Εισιτήρια από 10-15 ευρώ.

ΚΑΜΕΡΑΤΑ JUNIOR & MUSICA ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

«Avanti Maestri»: το νεανικό μπρίο των εγχόρδων της Camerata Junior συναντά τις λυρικές φωνές της χορωδίας Μusica, σε ένα μουσικό πανόραμα από την κλασική εποχή μέχρι τη latin-jazz αλλά και τα μιούζικαλ, με πολλές μουσικές εκπλήξεις.Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα Banquet: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλ: 2107282333. Στις 20.00. Εισιτήρια από 12-15 ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΪΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

MUSICA DEL CUORE ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Θα ακουστούν Armonie Verdiane & Melodie del Mediterraneo από το duo Musica del Cuore, αποτελούμενο από τη σοπράνο Antonella Verdiane και τον πιανίστα Neville Jason Fahy. Το πρώτο μέρος της συναυλίας αποτελείται αποκλειστικά από φωνητικά και πιανιστικά έργα του G. Verdi και το δεύτερο μέρος είναι ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Μεσογείου. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη.Τηλ: 2107282778
Στις 20.30. Εισιτήρια 10 ευρώ.

ΟΙ ΠΝΟΕΣ ΤΟΥ ΜΑΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

H Λίνα Νικολακοπούλου εμπνέεται ένα μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή της γενιάς του '30 Γιώργο Σαραντάρη. Τη μελοποίηση και την ενορχήστρωση υπογράφει η Δάφνη Αλεξανδρή. Τραγουδούν: Μ. Τανάγρη, Αρ. Καπαρού, Θ. Βουτσικάκης, Δ. Νικολούδης και η Παιδική Χορωδία Σπ. Λάμπρου. Συνοδεύει επταμελής ορχήστρα.Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»: Πειραιώς 206, Ταύρος Τηλ: 2103418550. Στις 21.00. Εισιτήρια από 10-15 ευρώ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΓΓΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ REFLECTIONSHIP ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής Reflectionship με έργα της Λαμπρινής Μποβιάτσου και της Έλενας Παπαδημητρίου. Την έκθεση επιμελείται η Λουίζα Καραπιδάκη. Στη Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης: Μασσαλίας 22 , τηλ. 210-3680000
Στις 20:30. Εισοδος ελεύθερη.

ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Με πέντε λυρικούς ερμηνευτές στο τραγούδι, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, υπό τον Θόδωρο Αντωνίου, ερμηνεύει έργα δημιουργών του Μεσοπολέμου που εξορίστηκαν από το ναζιστικό καθεστώς (Kurt Weill, Paul Dessau, Hanns Eisler, Ernst Krenek, Paul Hindemith). Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλ: 2107282333. Στις 20.30. Εισιτήρια από 5 -20 ευρώ.

ΤΗΕ ΜΟΚΑ BAND STO FAUST

Αναμειγνύοντας blues, soul, jazz, funk, hard rock και ambient ήχους, η επταμελής μπάντα θα παρουσιάσει το υλικό του πρώτου της άλμπουμ αλλά και διασκευές πολλών γνωστών τραγουδιών Faust:Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11. Τηλ.210-3234095. Στις 22.30. Εισιτήρια από 5 -8 ευρώ.

EKΘΕΣΕΙΣ

OΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ "BLASTED" ΣΤΟ ΒΕΤΟΝ 7

Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης "BLASTED" σε επιμέλεια της Zara Audiello, με την υποστήριξη του European cultural foundation.Συμμετέχοντες εικαστικοί: Rebecca Agnes, Basma AlSharif, Ludovic Bernhardt, Ειρήνη Ευσταθίου, Ζωή Γιαμπουλντάκη, Goran Micevski, Stefania Migliorati, Μαρία Μητσοπούλου & Τίνα Βορεάδη, Campus Novel, Mariagiovanna Nuzzi, Γιώργος Παπαδάτος, Bojan Radojcić, Société Réaliste, Ivana Smiljanić, Slobodan Stošić, Salon de Vortex (Γιάννης Ισιδώρου-Γιάννης Γρηγοριάδης). Στο Beton7: Πύδνας 7, Γκάζι. Τηλ. 2107512625. Στις 18.00.Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ JEAN ZAY (1904-1944) ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Mε αφορμή τη μεταφορά της τέφρας του Jean Zay στο Πάνθεο, στις 27 Μαḯου 2015 το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Jean Zay (1904-1944), υπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση Léon Blum (1936-1939), την Τρίτη, 12 Μαḯου 2015 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου του παλαιού Πανεπιστημίου οδός Θόλου 5, Πλάκα, παρουσία των θυγατέρων του Jean Zay Ηélène και Catherine, που θα έρθουν στην Αθήνα γι' αυτόν τον σκοπό. Για την προσωπικότητα του Jean Zay και την επίσκεψή του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1937 θα μιλήσουν οι κκ.: Θεόδωρος Φορτσάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών βουλευτής Επικρατείας Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Νικόλας Μανιτάκης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο Παλαιό Πανεπιστήμιο: Θόλου 5 Τηλ. 210-3689500. Στις 19.00 Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ «Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ»

Το βιβλίο του Γιώργου Γάτου «Η Εθνική Αντίσταση στη Φωκίδα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ», Α΄& Β΄ τόμος, παρουσιάζουν οι Σώτη Τριανταφύλλου, ιστορικός, συγγραφέας Δημήτρης Παλούκης, συγγραφέας, εκπαιδευτικός,Νίτσα Λουλέ, δημοσιογράφος. Συντονίζει ο Παύλος Τσίμας.Στην ΕΣΗΕΑ Ακαδημίας 20 ώρα 12.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΟ MEGARON PLUS

Συζήτηση με θέμα «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας, ένταξη των αρχαιοτήτων της περιοχής του θεάτρου στη ζωή της πόλης» θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Σωματείο "Διάζωμα". Θα μιλήσουν οι Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Ορέστης Βιγγόπουλος, Κατερίνα Γκιουλέκα, Ελένη Ηλιοπούλου, αρχιτέκτονες - πολεοδόμοι, γενικοί μελετητές του αρχαιολογικού πάρκου και της πολεοδομικής μελέτης τροποποίησης του πολεοδομικού της περιοχής (Μελετητική εταιρεία Πλειάς). Επίσης, θα γίνει «Παρουσίαση μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου του Ορχομενού Βοιωτίας», με ομιλητές τους Θέμη Μπίλη και Μαρία Μαγνήσαλη, αρχιτέκτονες ΕΜΠ - αναστηλωτές (Μελετητές αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου). Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333.Στις 19:00. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Μέλισσα παρουσιάζουν δύο νέες εκδόσεις για δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες αρχιτέκτονες, οι οποίοι οραματίστηκαν μια καλύτερη Αθήνα, του Κώστα Μπίρη και του Κωνσταντίνου Δοξιάδη. Τα βιβλία θα παρουσιάσουν στο 1ο Panel οι Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας (Αρχιτέκτων, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ), Διονύσιος Ζήβας (Aρχιτέκτων, Oμότιμος Kαθηγητής ΕΜΠ), Αλέξανδρος Παπαγεωργίου-Βενετάς (Aρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Kαθηγητής Παν. Louvain), Γεώργιος Σαρηγιάννης
(Αρχιτέκτων, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ) και Ελευθέριος Σκιαδάς (Πρόεδρος Συλλόγου Αθηναίων). Στο 2ο Panel οι Απόστολος Δοξιάδης (Συγγραφέας), Μάνθα Ζαρμακούπη (Αρχιτέκτων-Αρχαιολόγος), Παναγιώτα Παυλίδου (Βιβλιοθηκονόμος), Ανδρέας Συμεών (Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος) και Παναγής Ψωμόπουλος (Αρχιτέκτων). Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος. Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση:Μασσαλίας 22. Τηλ.: 210
3680900. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Δ.ΧΟΡΝ

Ο Κ.Π.Καβάφης επί σκηνής. Ο άνθρωπος πέρα από το μύθο. Ο μεγάλος ποιητής μέσα από τα αποκαλυπτικά ημερολόγια του, καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τους διαλόγους και τις συμπεριφορές του, αναδεικνύεται ως ο μεγάλος «σκηνοθέτης» της ίδιας του της ζωής και του έργου του. Τον Κ.Π. Καβάφη ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Σε σύνθεση κειμένου - σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη. Στο Θέατρο Δημήτρης Χορν: Αμερικής 10. Τηλ.: 210 3612500. Στις 21:00. Εισιτ.: 12-16 ευρώ.

«ΗΑΤΕ RADIO»

Η πολυβραβευμένη παράσταση Hate Radio του πρωτοπόρου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μίλο Ράου, η οποία μετά το Φεστιβάλ της Αβινιόν και το Theatertreffen του Βερολίνου ταξίδεψε σε περισσότερες από 15 χώρες, εξετάζει το ρόλο του σταθμού RTML (Radio-Télévision Libre des Mille Collines) της Ρουάντα στη γενοκτονία των Τούτσι και στον αφανισμό των μετριοπαθών Χούτου. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος. Τηλ.: 213 0178000. Στις 20:30. Εισιτ.: 5-15 ευρώ.

«Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΟΣ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Δ.ΧΟΡΝ

Ο Κ.Π.Καβάφης επί σκηνής. Ο άνθρωπος πέρα από το μύθο. Ο μεγάλος ποιητής μέσα από τα αποκαλυπτικά ημερολόγια του, καθώς και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά και κατέγραψαν τους διαλόγους και τις συμπεριφορές του, αναδεικνύεται ως ο μεγάλος «σκηνοθέτης» της ίδιας του της ζωής και του έργου του. Τον Κ.Π. Καβάφη ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Σε σύνθεση κειμένου - σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη. Στο Θέατρο Δημήτρης Χορν: Αμερικής 10. Τηλ.: 210 3612500. Στις 21:00. Εισιτ.: 12-16 ευρώ.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

«ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ»ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΧΑΙΔΗ & ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΒΙΑΡΑ

Η Εταιρεία ΛΥΚΟΦΩΣ συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και παρουσιάζει το ιστορικό έργο των Δημήτρη Κεχαϊδη & Ελένης Χαβιαρά σε ένα διαφορετικό ανέβασμα από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Θοδωρή Γκόνη. Μετά τις sold out παραστάσεις σε Κωνσταντινούπολη και Βόρεια Ελλάδα, οι «Δάφνες και Πικροδάφνες» καταφθάνουν στο Θέατρο Θησείον της Αθήνας, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Παίζουν οι Αλέξανδρος Καλπακίδης, Δημήτρης Κοντός, Παύλος Σταυρόπουλος, Ανδρέας Τσιαπτσιάδης. Στο Θέατρο Θησείο: Τουρναβίτου 7. Τηλ.2103255444. Στις 21.15. Εισιτήρια από 10-12 ευρώ.

NATIONAL THEATRE LIVE: BERNARD SHAW «MAN AND SUPERMAN»

Σε μια ζωντανή αναμετάδοση, με αγγλικούς υπότιτλους, από το Lyttelton Theatre στο Λονδίνο, μια ρομαντική κωμωδία, ένας επικός μύθος, καικυρίως μια πύρινη φιλοσοφική διαμάχη: το περίφημο έργο του Μπέρναρντ Σω, που θέτει θεμελιώδη για τον άνθρωπο ερωτήματα, ξαναζωντανεύει στησκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο υποψήφιος για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς (Ο άγγλος ασθενής, Η λίστα του Σίντλερ).Στο ρόλο του Τζακ Τάννερ, o Ralph Fiennes. Η σκηνοθεσία είναι του Simon Godwin. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλ. 210- 7282333 Στις 21.00. Εισιτήρια από 7-14 ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΠΑΖΑΡ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Το Μουσείο Μπενάκη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού οργανώνει κι εφέτος τρίτο bazaar βιβλίου. Στο εφετινό bazaar θα διατεθούν 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη. Στο Κτίριο της οδού Πειραιώς:Πειραιώς 138.Τηλ.210 -3453111
Από τις 10 το πρωί.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ «ΜΑΝΤ ΜΑΞ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ»

Ο hot Βρετανός σταρ Τομ Χάρντι είναι αυτός που υποδύεται τον Μαξ Ροκατάνσκι, αντικαθιστώντας τον Μελ Γκίμπσον. Στο «Mad Max:Ο Δρόμος της Οργής» ο μοναχικός τιμωρός είναι αιχμάλωτος της συμμορίας του Ιμόρταν Τζο. Μοναδική του ελπίδα για να γλιτώσει είναι η ανυπότακτη Φουριόζα (Σαρλίζ Θερόν ), η οποία προσπαθεί να διασχίσει την έρημο με μια παρέα φυγάδων. Η φαντασμαγορική περιπέτεια κάνει πρεμιέρα στο προσεχές Φεστιβάλ Καννών. Στους κινηματογράφους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ