Τα πιο in casual στέκια της πόλης για όλες τις ώρες - Από την «Cookoovaya» στο «Νoel» & από το «Nixon» στο «Warehouse»

Με τα ωράρια της casual εξόδου να μετατοπίζονται όλο και νωρίτερα, τόσο ο καφές όσο και το φαγητό ενσωματώνονται οργανικά στη λειτουργία των μπαρ σε πιο ισορροπημένες και πληθωρικές εκδοχές του all day.

 

Μας έχει γίνει δεύτερη­ φύση τα τελευταία χρόνια να ερμηνεύουμε ό,τι αλλάζει γύρω μας με βασικό εργαλείο την κρίση και τις αναπόφευκτες συνέπειές της στις συνήθειες μας. Στην περίπτωση των μεγάλων αλλαγών που ήρθαν την τελευταία πενταετία στο χώρο της εστίασης, και συγκεκριμένα των μπαρ (η πτώση των τιμών, η αποκέντρωση της διασκέδασης, η άνοδος των νεο-καφενείων και των wine bars, ο περιορισμός των ημερών της εξόδου στα παρασκευοσάββατα και τόσα ακόμη ), τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. 

Άλλωστε η βραδινή έξοδος ήταν πάντα μια μικρή πολυτέλεια. Πόσο μάλλον τώρα που αναγκαστικά θα βγεις λιγότερο, θα πιεις λιγότερο και θα αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις ταξί. Αντιθέτως, μπορεί να μην έχεις αντίρρηση για ένα early drink με την παρέα και τους συναδέλφους σου μετά τη δουλειά ή ακόμη και να τσιμπήσεις κάτι στο πλάι. Ακούγεται –και είναι– καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων και της ενέργειάς σου. Με άλλα λόγια, το after office έχει σήμερα ουσιαστικότερη υπόσταση σε σχέση με την εποχή που τα περιοδικά το παρουσίαζαν ως μόδα, μια μόδα όμως που ελάχιστα μπαρ κατάφεραν τότε να επαληθεύσουν.


Εξάλλου, στο τωρινό τοπίο της αθηναϊκής διασκέδασης ο κανόνας θέλει τα περισσότερα μπαρ να μην μπορούν να διατηρήσουν τη ζωντάνια τους μέχρι πολύ αργά τις καθημερινές κι εκ των πραγμάτων να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην all day λειτουργία. Χωρίς την πρωινή βάρδια, δεν βγαίνουν άλλωστε και τα νούμερα... Την ανάγκη για στέκια που θα ακολουθούν το ρυθμό της καθημερινότητας και τα νέα ωράρια εξόδου έρχονται να καλύψουν αρκετές νέες αφίξεις στην πόλη, με τα DJ sets να ξεκινούν πιο νωρίς, το φαγητό να διαδραματίζει ουσιαστικό και όχι διακοσμητικό ρόλο στους καταλόγους και τα brunches (σε στέκια όπως τα «Κλουβί», «Κύριος Χου», «Nixon», «Monsieur Barbu», «Osterman», «Μπελ Ρέυ», «Dos Agaves», «Big Spoon» κ.α. ) να επελαύνουν δίπλα στην μπάρα. 

Ας πάρουμε λ.χ. μερικές από τις ξεχωριστές αφίξεις των τελευταίων μηνών. Το πάντα ζωντανό «Clumsies» της Πραξιτέλους μπορεί να διεκδικεί τις δάφνες ενός από τα κορυφαία cocktail bars της πόλης, οι χώροι του όμως είναι επισκέψιμοι όλες τις ώρες της ημέρας, με το μενού του σεφ Νίκου Καραθάνου («Cookoovaya» ) να λειτουργεί ως o ιδανικός συνδετικός κρίκος μεταξύ καφέ και ποτού­. Το «Root Artspace» αξιοποιεί το «Stavlos» του Θησείου ως ένα μοντέρνας αντίληψης πολυχώρο όπου μπορείς να δοκιμάσεις από κάτι ελαφρύ μέχρι ένα πλήρες γεύμα μαζί με ένα cocktail του Γιάννη Σαμαρά, ενώ για επιδόρπιο μπορείς να αγοράσεις ένα εκλεκτό βινίλιο από το δισκοπωλείο ή να χαζέψεις μια εικαστική έκθεση. 

Με τον vintage προσδιορισμό σνακ μπαρ το «Μπελ Ρέυ», το ευρύχωρο και φωτεινό νέο στέκι της Γεωργάκη Ολυμπίου στο Κουκάκι, σου δίνει τη δυνατότητα να συνοδεύσεις το ποτό σου με περιποιημένα γαλλο-ελληνικής έμπνευσης σνακ. Ιταλία κι Ελλάδα συνδυάζει και ο κατάλογος του όμορφου και γιορτινού ολοκαίνουργιου μπαρ «Νoel» της Κολοκοτρώνη, που ανοίγει από το πρωί και για καφέ.
Το «Φουάρ» του Χρήστου Πότσιου, ένα από τα πιο αθόρυβα επιτυχημένα bar-restaurants του κέντρου της πόλης, ανοίγει πλέον εδώ και αρκετό καιρό από το μεσημέρι πραγματοποιώντας ομαλή μετάβαση προς τη βραδινή του βάρδια, με το ποτό και το φαγητό να ισορροπούν δεξιοτεχνικά, ενώ το cocktail bar «42» μόλις επανεκκίνησε την πρωινή του λειτουργία σε συνεργασία με την ομάδα του εξαρχειώτικου cafe-wine bar «Warehouse» (κι αυτό με την δική του ολοκληρωμένη άποψη περί all day ). Το project ονομάζεται «The Warehouse at the End of the Universe», ενώ σε λιγότερο από ένα μήνα ο πρωινός κατάλογος αναμένεται να εμπλουτιστεί και με φαγητό για τις μεσημεριανές ώρες. 

Την all day λειτουργία τους τονίζουν επίσης και τρεις από τις επικείμενες αφίξεις που ανυπομονούμε να επισκεφθούμε μέσα στο προσεχές διάστημα. Το «Underdog» στο Θησείο, όπου λειτούργησε παλιότερα το «Berlin», θα ανοίγει από το πρωί με καφέ, μεγάλη ποικιλία σε μπίρες αλλά και cocktails. Το «Mr. Peacock», στο οποίο συμμετέχει ο διακεκριμένος bartender Χάρης Δάρρας, θα μας συστηθεί στο Χαλάνδρι ως all day garden, ενώ τέλος το cafe-snack bar «κινονό» θα εγκατασταθεί στο Κουκάκι ως φρέσκια all day αλλά και art friendly πρόταση.

Πηγή: Athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ