Αυτός είναι ο ξανθός κούκλος που παντρεύεται ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σε λίγες μέρες

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ παντρεύεται τον σύντροφο του, Γκοτιέ Ντεστενέ την επόμενη εβδομάδα και θα είναι ο πρώτος γάμος στο Δουκάτο και θα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
 

Την είδηση για τον γάμο, που θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαΐου μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες καθώς ο πρωθυπουργός του μικρού δουκάτου δεν επιθυμεί να δώσει δημοσιότητα σε ένα τέτοιο ζήτημα. «Δεν επιθυμεί να κάνει επίδειξη της προσωπικής του ζωής και απέρριψε το αίτημα εφημερίδων που επικεντρώνονται στην προσωπική ζωή διασημοτήτων να καλύψουν την τελετή» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ωστόσο ότι ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

Ο 42χρονος Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος είχε σπουδάσει Ναυτικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μιλάει καλά ελληνικά, είχε συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με τον Βέλγο σύντροφό του ήδη από το 2010. Η πρόταση γάμου έγινε από από τον Ντεστενέ τον Αύγουστο του 2014, δηλαδή 5 μήνες πριν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος στο Δουκάτο. Ο Μπετέλ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου που δηλώνει ότι είναι ομοφυλόφιλος και ο τρίτος πρωθυπουργός στην Ευρώπη μετά την Τζοάνα Σιγκουροαρντότιρ της Ισλανδίας και τον Ελιο ντι Ρούπο του Βελγίου. Ωστόσο από τον περασμένο Οκτώβριο είναι ο μοναδικός gay ηγέτης στον κόσμο.

 Ο Μπετέλ, που εξελέγη πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου το 2013, σε ηλικία 40 ετών, έχει κρατήσει χαμηλούς τόνους, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπετέλ και ο σύντροφός του συνδέονται με πολιτικό σύμφωνο από το 2010.

Ο γοητευτικός αρχιτέκτονας που εργάζεται για το αρχιτεκτονικό γραφείο A. 3scrl έκανε πρόταση γάμου στον Πρωθυπουργό της χώρας και εκείνος είπε:
''Με ζήτησε σε γάμο και είπα ναι. Έχω μια ζωή να ζήσω δεν θέλω να το κρύβω.''

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ