Τα 11 καλύτερα σουβλατζίδικα της Αθήνας: Ο Μήτσος, ο Κώστας, οι Ρωσίδες, το Πάπιγκο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Δίαιτας, που ήταν χτες, στις 6 Μαΐου, ενδίδουμε σε έναν από τους πιο αγαπημένους “πειρασμούς”, το ελληνικότατο σουβλάκι. 

Βρήκαμε, λοιπόν, τις 11 διευθύνσεις που θα μας βοηθήσουν να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα αναλόγως…

Έλβις
Το πρωτοείδαμε ως χασάπικο Έλβις στη σειρά Μίλα μου Βρώμικα και από χασάπικο μεταμορφώθηκε σε ένα δυνατό μαγαζί που «ελέγχει τη φάση» σε Μεταξουργείο – Κεραμεικό, με μια συνταγή απλή και δοκιμασμένη. Καλό κρέας, καλές πατάτες, όχι τυλιχτά, κερασμένη ρακή όσο περιμένεις. Θα δοκιμάσετε σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, κεμπάπ, λουκάνικο χωριάτικο και ονειρεμένα πανσετάκια, σε μεταλλικά πιατελάκια με μια στρώση πατάτες και, αν θέλετε, τη μυστική πεντανόστιμη κίτρινη σάλτσα.

Πλαταιών 29 και Λεωνίδου, Κεραμεικός, τηλ. 210 3455836.

Λευτέρης
Η ιστορία ξεκινάει κάπου το 1953 όταν ένας Αρμένιος έδειξε στον Λευτέρη το μυστικό για καλό σουβλάκι. Ξεκίνησα να τα πουλάει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης σε ένα παιδικό καρότσι–αυτοσχέδια ψησταριά και σύντομα βρέθηκε με το δικό του μαγαζί και φανατικούς πελάτες σε όλη την Αθήνα και όχι μόνο. Σήμερα συνεχίζει ως οικογενειακή επιχείρηση με τους γιους του να δουλεύουν και τις ίδιες αξίες ποιότητας να συνεχίζουν να προσελκύουν φανατικούς οπαδούς. Καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι, κεμπάπ, χωριάτικο λουκάνικο με μόνη συνοδεία ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9310341, 210 9333663.

Κώστας
Με ιστορία από το 1950 και μια νέα διάσταση στο καλύτερο ελληνικό πρωινό, ο Κώστας ανοίγει κατά τις 9 και κλείνει μεσημεράκι μόλις ξεπουλήσει. Πεντακάθαρος και λιγότερο αγχωμένος και από Ικαριώτη, ο Κώστας σιγοψήνει τα χοιρινά σουβλάκια που μπορείτε να απολαύσετε σκέτα ή τυλιγμένα σε μια αφράτη πιτούλα με ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και γιαούρτι. Ξεχάστε τις πατάτες, όχι επειδή δεν έχει ή επειδή σας το είπα. Δεν θα σας χρειαστούν.

Μητροπόλεως και Πεντέλης 5, Σύνταγμα, τηλ. 210 3228502.

Κουμπάροι
Cult μαγαζί με απίστευτες γεύσεις στο εξωτικό Μενίδι. Χοιρινά σασλίκ, χοιρινά σουβλάκια σερβιρισμένα με κρεμμύδι και πάπρικα, σασλίκ κοτόπουλο εξωφρενικά ζουμερό και αφράτο αλλά και απίστευτο σουβλάκι συκώτι! Χειροποίητη ρώσικη σαλάτα, καυτερό κόκκινο «τσατσομπέλ» και ανά διαστήματα θα βρείτε και πατσά και πικάντικες ποντιακές λιχουδιές. Αλλά και μόνο για τα σασλίκ αξίζει να πάτε!

Σαμψούντος και Αγίου Πέτρου, Μενίδι, τηλ. 210 2400671, 6984090991.

Η Λειβαδιά
Πρωτοάνοιξε το 1963 και έγινε γνωστό για δύο βασικούς λόγους: για τα πεντανόστιμα χοιρινά σουβλάκια και την επιγραφή «ψωμί όσο θέλετε». Περνούσες, λοιπόν, κι έτρωγες ένα σουβλάκι και χωριάτικο ζυμωτό ψωμί όσο άντεχες! Σήμερα, συνεχίζουν με χειροποίητο χοιρινό σουβλάκι με στρατηγικά τοποθετημένα κομματάκια λίπους ενδιάμεσα, χωριάτικο ψωμάκι και παραμένει η καλύτερη επιλογή για φαγητό στο χέρι περπατώντας στα πέριξ της Ομόνοιας και της Κάνιγγος.

Πλατεία Κάνιγγος, τηλ. 210 3825760.

Πάπιγκο
Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη του Χολαργού (η πρώτη, τα burgers του Juicy Grill), φημίζεται για το χοιρινό σουβλάκι του και το κεμπάπ του, αλλά φτιάχνει και πολύ δυνατό κοτόπουλο. Επιμένει δυναμικά να φέρνει τους φανατικούς του στο μαγαζί και δεν κάνει delivery. Τίμιο και νόστιμο σουβλάκι στα καλύτερά του.

25ης Μαρτίου 9, Χολαργός, τηλ. 210 6532529.

Το Τέλειον
Μου το έμαθε ο φίλος μου ο Δημήτρης που μένει εκεί κοντά, και έγινε ένα από τα αγαπημένα μας στέκια. Λειτουργεί μόνο απόγευμα, κάνει εξαιρετικό καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο και βάζει και δύο σούβλες, μία με κοτόπουλα και μία με χοιρινό κοντοσούβλι. Οικογενειακή κατάσταση, λίγα τραπεζάκια, υπομονή και πολλή πολλή γεύση.

Πλαπούτα 24, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2814866.

Μήτσος
Αγαπημένος και δημοφιλής στα Βόρεια Προάστια, έτυχε και δοκίμασα πριν μερικά χρόνια. Από τότε τον τιμώ όποτε ανεβαίνω προς τα πάνω. Ολυμπιακών διαστάσεων σχάρα που ψήνει στα κάρβουνα καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, δεν κάνει τυλιχτά, και το μενού περιλαμβάνει χωριάτικη, φέτα και πατάτες. Απλά και ξεκάθαρα. Ζουμερές χοιρινές μπουκίτσες και μια φέτα ψωμί. Στην απλότητα η νοστιμιά…

Λεωφ. Σταμάτας 4, Δροσιά, τηλ. 210 8131683.

Οι Ρωσίδες
Η επιγραφή γράφει «Σουβλάκι-Πιροσκί», αλλά όλοι ξέρουν το μαγαζί ως τις διάσημες «Ρωσίδες». Μαλακή ζουμερή πίτα, καθαρό κρέας ελαφριά μαριναρισμένο πριν το ψήσιμο, ντομάτα, κρεμμύδι και μια κόκκινη σάλτσα που έρχεται και τα δένει όλα απόλυτα αρμονικά, πολλαπλασιάζοντας την ήδη υπέροχη γεύση του συνόλου. Στο ίδιο σημείο από το 1990, σήμερα η κ. Άννα δουλεύει με την κόρη της και στο μαγαζί εκτός από τα διάσημα σουβλάκια θα δοκιμάσετε και πιροσκί με κιμά, τυρί ή πατάτα.

Γρυπάρη & Αναγνωσταρά, Καλλιθέα.

Κώστας
Και δεύτερος Κώστας παίζει μπάλα στη δεκάδα, εκεί στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, και όταν λέμε μπάλα μιλάμε παθιασμένη μπάλα ΑΕΚτζίδικη! Έτσι είναι ο Κώστας, παθιασμένος με αυτό που κάνει, στο ίδιο σημείο από το 1984, πολύ πριν η πλατεία Αγίας Ειρήνης γίνει trendy. Χειροποίητο καλαμάκι και κόκκινη καυτερή σαλτσούλα που θα τον ακούσετε να αποκαλεί «φάρμακο». Φάρμακο και το σουβλάκι του, αφού τρως ένα και αισθάνεσαι καλύτερος άνθρωπος!

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Αθήνα, τηλ. 210 3232971.

To Μαγκάλι
Ανοιχτό εδώ και δύο χρόνια στα Ιλίσια, το Μαγκάλι τα κάνει όλα στα κάρβουνα. Κορυφαίο χοιρινό σουβλάκι, απίστευτο κοτόπουλο από μπούτι, ισορροπημένο κεμπάπ και πρασάτο χωριάτικο λουκάνικο. Δεν υπάρχει τίποτα προψημένο, οπότε θα πάρετε το χρόνο σας και θα ανταμειφθείτε γι’ αυτό. Αν θέλετε το σουβλάκι σε τυλιχτό, οι πίτες είναι ολόφρεσκες και έρχονται καθημερινά από φούρνο πραγματικά αέρινες! Σούπερ μπόνους η ολόφρεσκη τηγανητή πατάτα Νάξου που ξεφλουδίζεται, κόβεται και τηγανίζεται μπροστά σας! Και αν δεν σας φτάνουν αυτά, δοκιμάστε και τα χοιρινά μπριζολάκια, το μπιφτέκι γαλοπούλας ή το καλαμάκι με μανιτάρια πλευρώτους, έτσι για ορεκτικό. Χειροποίητο και το τζατζίκι, η τυροκαυτερή με φέτα και πιπεριές ψημένες στα κάρβουνα, αλλά και η μελιτζανοσαλάτα ημέρας!

Παπαδιαμαντοπούλου 54, Ιλίσια, τηλ. 210 7717517.

Πηγή: Olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ