Βρετανία: 46 απίθανες φωτογραφίες 1 προεκλογική εκστρατεία - Μέχρι νεογέννητα κατσικάκια τάισαν οι υποψήφιοι

Οι κάλπες στη Βρετανία κλείνουν στις 10 το βράδυ απόψε τοπική ώρα και οι υποψήφιοι.... τρέχουν και δεν φτάνουν προκειμένου να κερδίσουν την μάχη της κάλπης.

 

Συντηρητικοί και Εργατικοί εμφανίζονται έως την τελευταία στιγμή ισοδύναμοι στις δημοσκοπήσεις και καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα θα παίξουν τα μικρότερα κόμματα.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει πως τώρα η Βρετανία είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν πέντε χρόνια πριν, αλλά τονίζει ότι πρέπει να ξανακερδίσει για να γίνουν κι άλλα.

«Ο κόσμος έχει ανάγκη να σκεφτεί προσεκτικά πριν ψηφίσει, αλλά πιστεύω πως όταν έρθει η ώρα της κρίσης, όταν θέσει το ερώτημα: ‘‘εμπιστεύομαι στον Εντ Μίλιμπαντ με την οικονομία ή θέλω να κολλήσω με ένα σχέδιο και μια ομάδα που θα φέρουν τα πάνω κάτω στη χώρα; Νομίζω ότι μπορούμε να τα πάμε καλά την Πέμπτη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ εκφράζει την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι εμπιστεύεται την «ορθή κρίση του εκλογικού σώματος».

«Αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη επιλογή που έχει τεθεί ενώπιον του βρετανικού λαού εδώ και μια γενιά. Μια κυβέρνηση Συντηρητικών που εργάζεται μόνον για τους λίγους προνομιούχους, ή μια κυβέρνηση εργατικών που θα βάλει σε προτεραιότητες τις εργαζόμενες οικογένειες;» διερωτήθηκε.

Η Νίκολα Στέρτζεον του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, που εμφανίζεται ενισχυμένη στις δημοσκοπήσεις, δηλώνει ότι το κόμμα της βρίσκεται πολύ κοντά στο να γράψει κοινοβουλευτική ιστορία.

Ο Νικ Κλεγκ των Φιλευθέρων Δημοκρατών, που είναι σημερινός εταίρος στην κυβέρνηση Κάμερον, εκφράζει την εκτίμηση ότι θα καταλάβει τόσες έδρες ώστε να παίξει ρόλο-κλειδί στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Τα στελέχη του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου του Νάιτζελ Φάρατζ εκτιμούν ότι το UKIP θα πάει πολύ καλύτερα από ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα.

Όλες οι φωτό εδώ - Telegraph.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ