Έχουμε κυβέρνηση... Απολαύστε την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής!!

Χορωδιακή μουσική, έργα σημαντικών ελλήνων συνθετών, τζαζ αυτοσχεδιασμοί και σουίνγκ πάρτι: τα παραπάνω, είναι μερικά μόνο απ΄όσα μπορούν ν΄απολαύσουν όσοι βρεθούν στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την 21η Ιουνίου, από τις 20.00 και μετά.


Χορωδιακή μουσική, έργα σημαντικών ελλήνων συνθετών, τζαζ αυτοσχεδιασμοί και σουίνγκ πάρτι: τα παραπάνω, είναι μερικά μόνο απ΄όσα μπορούν ν΄απολαύσουν όσοι βρεθούν στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την 21η Ιουνίου, από τις 20.00 και μετά.

Για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής έχει ετοιμαστεί ένα πρόγραμμα ποικίλο, με τη συμμετοχή τεσσάρων μικρών και μεγάλων σχημάτων: τη Χορωδία της ΕΡΤ με διευθυντή τον Δημήτρη Μπουζάνη, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τον Ανδρέα Πυλαρινό, το Κουιντέτο τζαζ του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και οι Swing Shoes με τη συμμετοχή της Ειρήνης Δημοπούλου και της Sugahspank, μιας αξιόλογης περφόρμερ η οποία έχει ήδη «ταράξει τα νερά» τόσο με τις ζωντανές εμφανίσεις της όσο και με τη δισκογραφία της.

Νωρίτερα, ωστόσο, στις 18.00, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Ανδρέα Τσελίκα καλεί τους Αθηναίους στον Εθνικό Κήπο (από την είσοδο της οδού Αμαλίας) σ΄ένα ξεχωριστό απόγευμα μετά μουσικής, σε πείσμα της ζοφερής πραγματικότητας της κρίσης. Με την συμμετοχή της μεσοφώνου Ινές Ζήκου θα παρουσιαστούν δημοφιλείς μελωδίες από την «Κάρμεν» και τον «Ναμπούκο» ως τα σύγχρονα μιούζικαλ και όχι μόνο...

Την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής γιορτάζει, εξάλλου, και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum (Αδριανού 3) μεταμορφώνοντας τον πεζόδρομο της οδού Αδριανού, εμπρός από το κτίριό του, σε υπαίθρια σκηνή με την συμμετοχή νεότερων αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Το τετράωρο πρόγραμμα, περιλαμβάνει από προκλασικά έργα και τραγούδια ως σύγχρονη ελαφρά μουσική και τζαζ μελωδίες, όπως και αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και σε τραγούδια από τον κινηματογράφο.

Στην Θεσσαλονίκη, εξάλλου, το Μέγαρο Μουσικής και η Κρατική Ορχήστρα (ΚΟΘ) γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής από κοινού. Η συναυλία, με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μπουντούνη στην κιθάρα, περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ αλλά και Βαγγέλή Μπουντούνη και θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Την ΚΟΘ διευθύνει ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Αλέξανδρος Μυράτ.

Πηγή: www.tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ