BoB Theatre Festival:Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ξεκινά - Ιδού το πρόγραμμα Δευτέρας, 4 Μαΐου

Είναι γεγονός: το σημαντικότερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου της Αθήνας έρχεται, πιστό στο ραντεβού του, για 8η συνεχόμενη χρονιά, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου στο Bios!

Λίγες μέρες πιο πριν, οι καλύτεροι instagrammers της Αθήνας φωτογράφισαν το Bob Theatre Festival 2015:οι ομάδες εμφανίστηκαν στο Bios έχοντας μαζί τους από ένα κοστούμι και σκηνικό αντικείμενο της παράστασης.

Ο κάθε instagrammer επέλεξε την ομάδα του και έχοντας ως πηγή έμπνευσης στοιχεία της εκάστοτε παράστασης- ξεκίνησε να τους φωτογραφίζει μέσα και έξω από το χώρο του Bios: χωρίς περιορισμούς, καθένας με την προσωπική του οπτική και το δικό του στυλ, χρησιμοποιώντας smartphone ή ψηφιακή μηχανή!
Σκοπός αυτής της δημιουργικής συνάντησης ήταν η παραγωγή φωτογραφικού υλικού για την προώθηση και επικοινωνία των παραστάσεων που συμμετέχουν στο BoB Theatre Festival: στο μεγαλύτερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου, το οποίο -όλα αυτά τα χρόνια- διεξάγεται –αφιλοκερδώς- από την ομάδα Abovo και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών, καθώς ο επιδιωκόμενος στόχος και κέρδος είναι οι νέες ομάδες να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν και να προβληθούν μέσα απο αυτό. 

Ημέρα πρώτη: Δευτέρα, 4 Μαΐου 

Το σημαντικότερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου της Αθήνας είναι εδώ! Μία εβδομάδα γεμάτη φρέσκες ιδέες, δημιουργικότητα και θετική ενέργεια ξεκινά δυναμικά στο Bios! 

18:45   Διαγωνισμός Scratch Night (Προκριματικός Α’) - Main 

Το Scratch Night, ο διαγωνισμός που έχει γίνει πια θεσμός ξεκινά με τον Α’ Προκριματικό στο Main: για δύο ώρες οι θεατές / κριτές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αλλά και να κρίνουν τις 4 πρώτες ομάδες που θα παρουσιάσουν 15 λεπτά από την υπό διαμόρφωση παράστασή τους: Το Όνειρο του Σολωμού (ομάδα ρΟΟ), ΜΟΝΟ-ΛΟΓΟΣ (ομάδα Gum Art), Πηγαινέλα (ομάδα ΜάΣΚα) και Snap (ομάδα Pic nic). 

19:30  Δύο μεγάλες Rock Punk Μύτες, Repente (πρεμιέρα) - Basement 
Κάποτε ζούσε ένα ζευγάρι, ευγενική η γυναίκα αλλά γκρινιάρης ο άντρας. Ένα ζευγάρι που ξεχώριζε, επειδή οι ερωτευμένοι είχαν πολύ μεγάλες μύτες. Κάθε άνθρωπος που γεννιέται είναι ξεχωριστός. Είναι ξεχωριστός τόσο εξ' αιτίας της προσωπικότητας του, του φύλου του, της ηλικίας του, του επαγγέλματος του.  Αλλά... και εξ' αιτίας των φυσικών του χαρακτηριστικών (στόμα, μάτια, μύτη, μαλλιά, ύψος, αυτιά κλπ). 
Μία τυχαία συνάντηση δύο ανθρώπων, μία γνωριμία, δύο μεγάλες μύτες και ένας καινούριος κόσμος τεραστίων διαστάσεων δοσμένος με πολύ χιούμορ!

Κείμενο/Σκηνοθεσία Χάρης Χιώτης 
Πρωτότυπη Μουσική/Μουσική επιμέλεια Αναστασία Μανιάτη 
Σκηνικά/Κοστούμια ομάδα Repente 
Θεατρολόγος Φραγκίσκος Σαργολόγος 
Φωτισμοί Μάνος Δανέζης 
Βοηθός σκηνοθέτις Μαρλού Νικολαΐδη 
Παραγωγή Repente 
Βοηθός παραγωγής Ελένη Τσακιλτζή 
Παίζουν Αγνή Χιώτη, Σταμάτης Μπάκνης, Μαρλού Νικολαΐδη, Χάρης Χιώτης
Διάρκεια 75’

21:15   Οδύσσεια, Patari Project - Main 

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την εμπειρία της «Οδύσσειας» της ομάδας Patari Project
Όλγα Σελλά/Καθημερινή

Η «Οδύσσεια» των Patari Project είναι πρωτίστως μια μοναδική θεατρική εμπειρία, 
προσδίδει αληθινό νόημα στη σημασία του ταξιδιού και συστήνεται ανεπιφύλακτα
 όποια επαφή και αν έχετε με τον κόσμο του θεάτρου.
Γιάννης Μόσχος/click@life.gr

Παρακολουθώντας το νήμα της αφήγησης, ήταν σαν το σώμα του ενός ηθοποιού
να συμπλήρωνε το άλλο σε μία αέναη εναλλαγή, διαμορφώνοντας ένα μαγευτικό παζλ κινήσεων. 
Μία πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια που συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Koutipandoras.gr

Οι Patari Project, μετά το 10 cm up, παρουσιάζουν την Οδύσσεια. Ο Οδυσσέας ανεβαίνει στην πλατφόρμα τους και το ταξίδι ξεκινά. Ποιός είναι ο Οδυσσέας; Σε τί θέλει να γυρίσει; Κι αν τα καταφέρει, τί μένει στο τέλος; Πέντε ηθοποιοί σε περιορισμένο χώρο 1 x 1,60, χωρίς σκηνικά και κοστούμια, μόνο με το σώμα και τη φωνή τους, περιπλανώνται σε θάλασσες, παλεύουν με τέρατα, Νοσταλγούν και ελπίζουν... Κι όλα αυτά 75cm από το έδαφος. 

Το ταξίδι ενός ήρωα που υπάρχει μέσα μας και που τον επιστρατεύουμε, ανακαλούμε κάθε φορά που μας χρειάζεται. Το δικό μας ταξίδι, κάτω από την ασυνήθιστη, ευφάνταστη και ρηξικέλευθη ματιά των Patari Project. Ένα θέατρο πηγαίο, παιχνιδιάρικο, που υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία.  

Σκηνοθεσία Σοφία Πάσχου
Παίζουν Γιάννης Γιαννούλης, Μιχάλης Κουμαριανός, Θεοδόσης Κώνστας, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου
Δραματουργία Kωνσταντίνος Μελίδης
Σκηνικά Ντέιβιντ Νεγρίν
Κοστούμια Μαργαρίτα Δοσούλα
Φωτισμοί Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός Σκηνοθέτη Κατερίνα Τασσύ
Φωτογραφίες Όλγα Μπρούμα
Διάρκεια 55’

21:30   Μάρτυς μου ο Θεός, GAFF - Basement 

Την περίμενα πολύ αυτή την παράσταση και το αποτέλεσμα ήταν πάνω και από τις προσδοκίες μου. Να την δείτε. Και θα καταλάβετε πολλά από αυτά που δεν καταλαβαίνετε.
Πιτσιρίκος

Μάρτυς μου ο θεός το έβλεπα ξανά
Άρτεμις Καπούλα, protagon.gr

H φετινή άνοιξη κλείνει θριαμβευτικά με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη να κεντάει για 1,5 ώρα στη σκηνή, μόνος του σ’ένα παγκάκι, με μία τσάντα, μία κορνίζα κι ένα μαξιλάρι. Τί άλλο θέλει το αληθινό θέατρο; Αυτό που σου τρυπάει την καρδιά; Που σε κάνει να ανατριχιάζεις σύγκορμος. Ξεχνάς που βρίσκεσαι, τι ώρα είναι, τι μέρα και ποια χρονιά.
Diavasi.net

Σκηνοθεσία στη ροή των λέξεων, στατικό ξεδίπλωμα σκηνών, έντεχνη κινησιολογική ένταση και κυρίως εκφραστικός αφηγηματικός πλούτος στο πρόσωπο/σώμα του ηθοποιού της. 
Η παράσταση «Μάρτυς μου ο θεός» είναι μια καλή αφορμή για να δείτε μια καλή παράσταση και τη δημιουργία ενός θεατρικού/συγγραφικού ήρωα από τα γεννοφάσκια του.
Καναβάκη Αριάδνη/ κουλτουρόσουπα

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης σε κάθε δευτερόλεπτο που περνά καταφέρνει να κάνει τον θεατή να καταλάβει τη σκέψη και να αισθανθεί τα συναισθήματά του στο 100%.  
Αθηνά Ζησιμοπούλου/ tralala.gr

 

Η εταιρεία θεάτρου GAFF παρουσιάζει  το έργο του Μάκη Τσίτα Μάρτυς μου ο Θεός, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.
Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης -ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία - έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι - οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του - τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

Κείμενο - δραματουργική επεξεργασία Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία Σοφία Καραγιάννη
Μουσική επιμέλεια Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια Σοφία Καραγιάννη - Λίνα Παγώνη 
Βοηθός σκηνοθέτη Μυρτώ Αθανασοπούλου
Παίζει Ιωσήφ Ιωσηφίδης
Διάρκεια 80’


Έκπληξη: Το performance αυτό θα επισκέπτεται τους θεατές του Bob Theatre Festival απροειδοποίητα στο Tesla Bar. Να είστε έτοιμοι!

Vote for Andy/ Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο να πει
Δεν βλέπω τι κακό υπάρχει στο να είναι κανείς μόνος. Εγώ το θεωρώ καταπληκτικό. Οι άνθρωποι έχουν κάνει τον έρωτα μεγάλο θέμα. Δεν χρειάζεται να γίνει τόσο μεγάλο θέμα. Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή- ο κόσμος την έχει κάνει κι αυτή μεγάλο θέμα.
 Έρωτας, ομορφιά, χρήμα, χρόνος, θάνατος, πολιτική, σεξ. Ο Andy Warhol δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο να πει για όλα αυτά. Η παράσταση επίσης.  (Ένα υπαρξιακό παραλήρημα για όσα φοβόμαστε να πούμε ανοιχτά. Ποιος δεν θα ήθελε άλλωστε να γίνει Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών;)

Η Ειρήνη Μαργαρίτη (σκηνοθεσία), ο Απόστολος Φράγκος, η Αθηνά Αλεξοπούλου και ο Δημήτρης Κερεστετζής φτιάχνουν μια παράσταση για όλα και τίποτα βασισμένη στο βιβλίο: Η φιλοσοφία του Andy Warhol/ Από το Α στο Β και πάλι από την αρχή.

Εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό preview στο Βοb Festival. Κάποια μέρα, λίγο αργά ή όποτε βασικά τα καταφέρουμε. Εσείς please ας είστε εκεί. Έχει κι άλλες ωραίες παραστάσεις να δείτε. 

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μαργαρίτη
Ενδυματολόγος, σκηνογραφική επιμέλεια: Κατερίνα Καλφόγλου
Παίζουν: Αθηνά Αλεξοπούλου, Απόστολος Φράγκος, Δημήτρης Κερεστετζής.

22:30   Πάρτι έναρξης – Flower Full Moon Party – Τerrace 
 
To πρώτο πάρτι με πανσέληνο στην ταράτσα του BIOS θα σημάνει  την απαρχή των καλών καιρών αλλά και την έναρξη του Bob Theatre Festival, του φεστιβάλ νεανικού θεάτρου που πλημμυρίζει το κτίριο με νέους καλλιτέχνες και νέο κοινό! Με αφορμή την ειδυλλιακή μαγική πανσέληνο, ανεβαίνουμε στην ταράτσα αμέσως μετά τις παραστάσεις και απολαμβάνουμε τη θέα, το φεγγάρι, τους φίλους! 
 
Το θέατρο θα δώσει δυναμικά το παρών: και με τη μουσική της βραδιάς, που θα επιλέξει ο Θεοδόσης Κώνστας από την ομάδα Ha! και το Patari project. Αλλά και με ένα ευφάνταστο slideshow από φωτογραφίες των ομάδων του Φεστιβάλ που συμμετείχαν στο instagram event με τους καλύτερους και πλέον δημοφιλείς instagrammers της Αθήνας!
 
The Full Flower Moon είναι ένα από τα προσωνύμια της μαγιάτικης πανσελήνου, σύμφωνα με τις διάφορες φυλές Ινδιάνων που μετρούσαν τον χρόνο παρατηρώντας τις εποχές και το φεγγάρι. Τα ονόματα του φεγγαριού ποικίλλαν ανάλογα με τη φυλή και έτσι η πανσέληνος του Μαΐου είναι γνωστή και ως Mother’s Moon, Milk Moon και Corn Planting Moon. Το μαγιάτικο φεγγάρι σηματοδοτεί την εποχή της αυξημένης γονιμότητας, της ευφορίας, το λιώσιμο των τελευταίων πάγων και την ανθοφορία των φυτών.
 
Στην ταράτσα θα απολαύσουμε την φεγγαράδα, θα πιούμε δροσερά κοκτέιλ και θα ακούσουμε ωραία μουσική, ανυπομονώντας για το καλοκαίρι!
 
Full Moon Happy Hour:  18.00 - 21.00
Τα ποτά μέχρι την δύση του ηλίου και την ανατολή του φεγγαριού θα είναι σε happy hour τιμές. Ελάτε από νωρίς!

Bob Theatre Festival 2015/ to be continued

Τρίτη 5 Μαΐου 
18:45    Διαγωνισμός Scratch Night (Προκριματικός Β’)  - Main (120’)
21:15    Το Ρωμαϊκό Λουτρό, σκην. Κ. Παπακωνσταντίνου ) - Main (85’)
21:30    Friends Manifest, σκην. Ζ. Ρούμπος – Basement (60’) 

 Τετάρτη 6 Μαΐου 
18:45    Διαγωνισμός Scratch Night (Προκριματικός) - Main (120’)
19:30    ΡαΚούν in progress (work in progress), ΡαΚούν - Basement (40’)
21:15    Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2, σκην. Ομάδα Θεάτρου Ιδέα - Main (90’)
21:30    Μια Μέρα όταν ήμασταν Νέοι, σκην. Μ. Μεττής (πρεμιέρα)  - Basement (60’)
 
Πέμπτη 7 Μαΐου 
18:45   Διαγωνισμός Scratch Night (Ημιτελικός) - Main (120’) 
21:15   Τα Μάγια της Πεταλούδας, Απόφοιτοι της Σχολής Θεάτρου Δήλος  – Main (75’) 
21:30   Honeymoon, ΡαΚούν  - Basement (60’)

Παρασκευή 8 Μαΐου
18:45    Διαγωνισμός Scratch Night (Ημιτελικός)  - Main (120’)
19:30    Στροφορμή (work in progress), SoMMA   – Basement (45’) 
21:15    MetamMorfosis, Splish Splash - Main (60’)
21:30    Λογοχανείο, σκην. Ζ Ξανθοπούλου - Basement (75’)
 
Σάββατο 9 Μαΐου 
18:30   Σερβίς (work in progress), Δ. Επιθυμιάδη, Κ. Μαυρογιώργη - Basement (20’)
18:45   Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης, Συντεχνία του Γέλιου - Main (75’)
19:00   The Oh Fuck Moment, σκην. Γ. Τριανταφύλλη - Πάνω από το BIOS  (70’)
20:00   Bloom, Cheek-Bones - Basement (55’)
21:00   The Oh Fuck Moment, σκην. Γ. Τριανταφύλλη - Πάνω από το BIOS (70’)
21:15   Όλα τα Μανιτάρια τρώγονται [αν και ορισμένα μόνο μία φορά], 4Frontal - Main (70’)
21:30   Δύο μεγάλες Rock Punk Μύτες, Repente (πρεμιέρα) - Basement (75’)
23:30   Celebrity stand-up comedy Night, παρ. Λ. Φισφής - Main (120’)
 
Κυριακή  10 Μαΐου
18:00    Bloom, Cheek-Bones - Basement (55’)
19:00    Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες - Η Τελική Αναμέτρηση, Μέρος Α’, επιPlay – Main (50’) 
19:00    The Oh Fuck Moment, σκην. Γ. Τριανταφύλλη - Πάνω από το BIOS (70’)
20:00    Στροφορμή (work in progress), SoMMA - Basement (45’)
21:00    The Oh Fuck Moment, σκην. Γ. Τριανταφύλλη - Πάνω από το BIOS (70’)
21:15    Διαγωνισμός Scratch Night (Τελικός)  - Main (120’)
21:30    Exit, σκην. Κ. Φιλίππογλου - Basement (60’)
23:45    Πάρτι Λήξης & Ανακοίνωση νικητή Scratch Night - Tesla bar 
 
Καθημερινά 
Έκπληξη: Vote for Andy/ Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο να πει, σκην. Ε. Μαργαρίτη  -Tesla bar 

Πληροφορίες φεστιβάλ
Διάρκεια: Δευτέρα 4 Μαΐου – Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Γενική είσοδος: 9 ευρώ 
*Work in progress παραστάσεις: 5 ευρώ  
**Ελεύθερη είσοδος για τις εκδηλώσεις  Σέρβις, Vote For Andy και Πάρτι Λήξης

(** λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις  στο ταμείο του Bios)

Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ