Δοκιμάστε παραδοσιακούς τσιγεροσαρμάδες Θράκης από τον Δημήτρη Ανδρέου

Παραδοσιακοί τσιγεροσαρμάδες Θράκης η σημερινή πρόταση από τον Δημήτρη Ανδρέου

H ψυχή του ελληνικού Πάσχα παραμένει αναλλοίωτη: Σήμερα «επιστρέφουμε» έστω και για λίγο στο πατρικό μας σπίτι, στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, και θυμόμαστε πώς μαγειρεύει η παράδοση! Σας έχουμε τσιγεροσαρμάδες Θράκης.



Πλένουμε καλά 1 συκωταριά αρνίσια, τη βράζουμε για 10 λεπτά, τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια ξερά και 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια (όλα ψιλοκομμένα) σε κατσαρόλα με 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε και τη συκωταριά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ανακατεύουμε με 2 αβγά χτυπημένα. Πλένουμε 2 αρνίσιες σκέπες με χλιαρό νερό και ξίδι. Γεμίζουμε με το μείγμα κομμάτια σκέπης, φτιάχνοντας μεγάλους κεφτέδες. Αλείφουμε με χτυπημένο αβγό, πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ