''Anassa Ilis Wine Spa'': Νέο ξενοδοχείο με 1200 ετικέτες & θεραπείες spa με κρασί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του πρώτου wine spa resort στην Ελλάδα­ έχει αρχίσει. Ένας επιχειρηματίας με έμπνευση και μια μαγευτική παραλία ήταν αρκετά για να αποκτήσει η πατρίδα του Ρεφόσκο και της Μαυροδάφνης ένα πολυτελές resort, με το κρασί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Στη γειτονιά των κορυφαίων οινοποιείων της Ηλείας, στην παραλία του Κασσιδιάρη με την ψιλή άμμο και την απρόσκοπτη θέα στη γραμμή του ορίζοντα, θα εγκαινιαστεί περίπου σε ένα χρόνο το σύγχρονο wine spa resort «Anassa Ilis Wine Spa», μια πρώτη γεύση του οποίου παίρνουμε από τις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις που δημοσιεύουμε
 
Από την πρώτη στιγμή της συνάντησής μας ο κ. Χρήστος Κασσαρής, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Καλιφόρνια και αποφάσισε να επεκτείνει αυτές του τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, και ειδικότερα στον τόπο καταγωγής του, θέλησε να μας εξηγήσει πώς εμπλέκεται το κρασί στο project. «Η Πελοπόννησος αποτελεί το δρόμο του κρασιού για την Ελλάδα. Το 29% των οινοποιείων της χώρας βρίσκεται εδώ με 1.208 ετικέτες. Το αμπέλι, ως κύρια αναφορά, σηματοδοτεί όχι μόνο τον τόπο αλλά και την καθημερινή ζωή, την κουλτούρα, τις παραδόσεις, τη διατροφή και τη φιλοξενία. Η έμπνευση για την ανάπτυξη του θεματικού πυρήνα προέκυψε από το συγκεκριμένο φυσικό τοπίο της περιοχής της Αμαλιάδας: η θέα, το φως, τα χρώματα και οι μυρωδιές του τόπου...» 
 
Από την πλευρά της η interior design Σίσσυ Ραπτοπούλου, η οποία έχει αναλάβει το project του «Anassa Ilis», εστιάζει στα στοιχεία εκείνα που το καθιστούν ξεχωριστό: «Το κρασί έχει διεθνή αναγνωσιμότητα και απήχηση. Μπορεί να ανατρέψει και να δημιουργήσει νέα πρότυπα ζωής. Δημιουργείται ένα νέο, φωτεινό αλλά και φιλικό lifestyle. Μια αρχιτεκτονική και διακοσμητική αντίληψη βασισμένη στα υλικά και τα χρώματα της γης. Αναδεικνύεται ένα νέο eco friendly living με σεβασμό στη συμβίωση του νέου lifestyle με το περιβάλλον. Ο Ιπποκράτης αναφερόταν στις θεραπευτικές ιδιότητες του κρασιού και τη θετική του επίδραση στον οργανισμό». 

Το ξενοδοχείο
 
Το resort θα αποτελείται από τρία κτίρια και, σύμφωνα με τον αυστηρό προγραμματισμό του κ. Κασσαρή, θα είναι κατασκευαστικά έτοιμο στο τέλος του 2015, ώστε να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τέσσερις μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2016, αφού θα έχουν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες δοκιμών. «Απαιτήθηκαν επτά ολόκληρα χρόνια για την έκδοση των αδειών και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Παράλληλα είχαμε επιπλέον καθυστερήσεις, καθώς βρισκόμαστε σε μια περιοχή με έντονη ιστορικότητα και την περίοδο των εκσκαφών εντοπίστηκαν αρχαία αντικείμενα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας. Οι εργασίες κατασκευής εκτείνονται σε 25 στρέμματα και το ξενοδοχείο θα αποτελείται από 80 σουίτες, εκ των οποίων οι 25 θα είναι προεδρικές, 10 executive και όλες οι υπόλοιπες junior».
 
Το εστιατόριο που θα λειτουργεί στο ξενοδοχείο θα σερβίρει «πειραγμένη» ελληνική κουζίνα με υλικά από το μποστάνι τους – συνοδεία, φυσικά, τοπικών κρασιών. Το κρασί θα πρωταγωνιστεί και στις θεραπείες του spa, αφού οι περίφημες πολυφαινόλες που αφθονούν σε αυτό έχουν έντονες ιαματικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Παράλληλα η ρεσβερατρόλη, η οποία βρίσκεται στο φλοιό κυρίως των ερυθρών σταφυλιών, έχει αντιγηραντική δράση και χαρίζει στο δέρμα λάμψη, νεανική όψη και σύσφιγξη. 
Με στόχο την καλύτερη και αρτιότερη παροχή υπηρεσιών, η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες management ξενοδοχείων στον κόσμο, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Το κρασί στο προσκήνιο
 
Μόλις λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, στο Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, ο Ερμής του Πραξιτέλη με τον θεό Διόνυσο στο χέρι μας θυμίζει ότι η Ιστορία της περιοχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κρασί. Εδώ δημιουργήθηκαν ήδη από το τέλος του 19ου αιώνα κάποια από τα ιστορικότερα οινοποιεία της χώρας: το Κτήμα Μερκούρη και λίγο βορειότερα η Αχάια Κλάους. Σήμερα ο οινικός χορός συνεχίζεται από μικρές σύγχρονες οινοποιίες, καινούργιες ετικέτες κι ένα wine spa resort. Αναμένουμε με αγωνία και… με ένα ποτήρι Μαυροδάφνη στο χέρι.

*Του Δημήτρη Σταθόπουλου - Athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ