Πολύχρωμα & ζουμερά τα φρούτα του Μαίου που θα δώσουμε σε παιδιά & μεγάλους

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και ζέστη κάνει τα πρώτα της βήματα είναι σημαντικό να επενδύουμε ακόμα περισσότερο στα φρούτα για το διατροφολόγιο τόσο των παιδιών αλλά και ολόκληρης της οικογένειας. 

Πολύχρωμα, ζουμερά, με έντονα αρώματα τα φρούτα του Μάη αποτελούν έναν γευστικό πειρασμό που μπορεί να ξεγελάσει την πείνα μας και γιατί όχι να μας δροσίσει κιόλας.  Κι όπως έχουμε ξαναπεί δεν υπάρχει τίποτα πιο θρεπτικό από το να γευόμαστε τα φρούτα της εποχής που λόγω επικαιρότητας δεν είναι «υπερφορτωμένα» με λιπάσματα και χημικά συστατικά.

Ελάτε, λοιπόν, να γνωρίσουμε τα τρέχοντα εποχιακά φρούτα που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή των παιδιών. Όπως θα διαπιστώσετε υπάρχει μεγάλη ποικιλία οπότε το παιδάκι σας αποκλείεται να μην επιθυμεί να γευτεί κανένα από αυτά.

Τα αβοκάντο είναι εκ φύσεως πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα – δύο είδη «καλών» λιπών, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Νέες μελέτες εξ άλλου υποδηλώνουν ότι τα φρούτα αυτά μπορεί να βοηθούν τον οργανισμό να απορροφά και να αξιοποιεί πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως τα καρωτινοειδή. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, που διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ περιέχει και μικρές ποσότητες βιταμίνης Α, που είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών, και Κ, που βοηθά στην πήξη του αίματος.

Βερίκοκα:  Είναι πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο και ρετινόλη-βιταμίνη Α. Το χνούδι στη φλούδα τους είναι για πολλούς αιτία δυσανεξίας και για αυτό το αποφεύγουν. Δίνει ωραία μαρμελάδα αλλά και κομπόστα.  Πολύ καλό σε ωμή αλλά και ξερή μορφή για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Δίνουν 28 θερμίδες / 100 γρ, 6.7 γρ υδατάνθρακες και 86.6  γρ νερό, 2.1 γρ φυτικές ίνες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ