Αυτό είναι το πιο εκκεντρικό σπίτι στον κόσμο - Ανήκει στο Pierre Cardin & μοιάζει με διαστημόπλοιο

Αναμφισβήτητα διαστημική η βίλλα του Pierre Cardin, το διάσημο Palais Bulles σχεδιάστηκε από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα Antti Lovag και ξεκίνησε να χτίζεται σε έναν λόφο στις Κάννες για τον Γάλλο επιχειρηματία Pierre Bernard. 

Η κατασκευή της βίλας των 1.200 τετραγωνικών μέτρων ξεκίνησε το 1979 και το εντυπωσιακό εξωτερικό της προκάλεσε θαυμασμό. Ηταν το δεύτερο έργο που ανατέθηκε από τον Pierre Bernard στον αρχιτέκτονα Antti Lovag, ο οποίος είχε ήδη εφαρμόσει τις καινοτόμες τεχνικές σχεδιασμού του στο πρώτο σπίτι που χτίστηκε στο Tourettes Sur Loup για λογαριασμό του Antoine Gaudet.

Ο αρχιτέκτονας με την περίτεχνη αυτή κατασκευή, με ένα σύνολο κτισμάτων, που θυμίζουν μεγάλες φούσκες θέλησε να κάνει μια επιστροφή στη φύση, παίρνοντας έμπνευση από τα σπήλαια και τους τρωγλοδύτες.Υπάρχει λίγη έμπνευση απο Gaudi η απο Stanley Kubrick  .. Σημασία έχει ότι τα πάντα είναι στρογγυλά απο το ταβάνι ως το πάτωμα τα έπιπλα τα κρεβατια ολα μα ολα δεν εχουν καμμία ευθεία γραμμή κανένα τετραγωνο η ορθογώνιο πουθενά.

 

Θέλησε να δημιουργήσει ένα μέρος που θα εκφράζεται η τέχνη της ομορφιάς, η ευελιξία, η ισορροπία και η απελευθέρωση της φαντασίας. Όλα τα εξωτερικά και τα εσωτερικά τμήματα του κτίσματος έχουν καμπύλο σχήμα, θυμίζοντας το γυναικείο σώμα και το ίδιο μοτίβο ακολουθείται και στα έπιπλα.

Το 1991 η μεγαλειώδης βίλα πέρασε στα χέρια του διάσημου σχεδιαστή Pierre Cardin, (σημερα 93 ετών) που την διακόσμησε με τη συλλογή του από έπιπλα και έργα τέχνης.Και στις 10 κρεβατοκάμαρες η διακόσμηση και τα χρώματα είναι διαφορετικά ενώ τα πάρτυ αλλά και οι επιδείξεις μόδας όχι μόνο του ίδιου του ιδιοκτήτη, δίνουν και παίρνουν. 

Το Παλάτι που παραπέμπει σε ταινία επιςτημονικής φαντασίας  αποτελείται από μια αίθουσα δεξιώσεων για 350 άτομα., μια αίθουσα με πανοραμική θέα στην περιοχή, 10 σουίτες διακοσμημένες από σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως οι Patrice Breteau, Jerome Tisserand, Daniel You, François Gérard και Cloarec Chauvin, μια πισίνα, λιμνούλες, έναν κήπο έκτασης 8.500 τ.μ, ένα υπαίθριο αμφιθέατρο και 500 θέσεις στάθμευσης. Εργα των Picasso, Lucio Fontana, Serge Manzon, Patrice Breteau… υπάρχουν παντού. Ο σχεδιαστής την χαρακτηρίζει "παράδεισο" του και λέει ότι την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά αφού οι κύκλοι και το ολοστρόγγυλο σχήμα της παντού παραπέμπουν στην δική του αγάπη γιά την γεωμετρία στην μόδα.

Συνέντευξη με τον Pierre Cardin

Πατήστε εδώ για περισσότερες φωτό - http://deco.journaldesfemmes.com/

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ