Για ρευστό από Ντράγκι στις Βρυξέλλες Δραγασάκης Τσακαλώτος - Στο Παρίσι ο Γ. Βαρουφάκης

Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα συναντηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, το απόγευμα στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσχοβισί.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, είναι ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του το «κλειδί» για να ανοίξει η στρόφιγγα της ρευστότητας, την ώρα που προσδοκίες της κυβέρνησης είναι:

*η αύξηση στο όριο έκδοσης των γραμματίων του δημοσίου
*να επιτραπεί στις τράπεζες να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα
*να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA

Στο Παρίσι ο Βαρουφάκης θα έχει μπαράζ επαφών

Την ίδια ώρα, με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της 11ης Μαΐου, προσπάθειες καταβάλλει με τη σειρά του και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συναντά το Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν -με τον οποίο και θα εξετάσουν την πρόοδο στο Brussels Group- και στη συνέχεια τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Στόχος του Έλληνα υπουργού είναι σε αυτή τη καθοριστική συγκυρία να επιχειρήσει να αποκαταστήσει κάποιες ισχυρές συμμαχίες που θα είναι πολύ χρήσιμες για την Αθήνα, ενόψει της συνάντησης των ομολόγων του στις Βρυξέλλες. Ειδικά αυτή την περίοδο που οι περισσότερες φωνές στο εξωτερικό –μετά και το eurogroup της Ρίγας- είναι επικριτικές για την ελληνική πολιτική.
 
Εν αναμονή ενός εκτάκτου Eurogroup

Η Αθήνα τέλος, επιδιώκει μία συνεδρίαση της ευρωομάδας εργασίας το αργότερο έως την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο, μέσω τηλεδιάσκεψης, να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, ώστε στο τακτικό Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί πολιτικά το πράσινο φως ότι η διαπραγμάτευση έχει μπει σε τροχιά.

Η κυβέρνηση, όπως έχει γίνει γνωστό, βάζει σε νέα βάση τις διαπραγματεύσεις στη λογική μιας «συμφωνίας-πακέτο» και ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρά η συμφωνία θα είναι σπονδυλωτός με κυβερνητικά στελέχη να ξεκαθαρίζουν πως πλέον δεν μιλάμε για μια  συμφωνία – γέφυρα, παρά για μια συμφωνία που θα έχει στόχο να ξεκινήσει η νομοθετική υλοποίησή της  εντός του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ