"Αξιος εί" φώναξαν 15.000 άνθρωποι στον Σάκη Ρουβά που ερμήνευσε "Άξιον Εστί" στη Νέα Σμύρνη (φωτό & βίντεο)

Χιλιάδες κόσμου καταχειροκρότησαν τον Σάκη Ρουβά  στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ίσως να εφτασαν και τους 15.000

Ο Σάκης Ρουβάς, χθες βράδυ, ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, μελοποιημένο από το Μίκη Θεοδωράκη γιά μιά εμφάνιση πολυσυζητημένη αφού προκάλεσε ακόμη και τον ίδιο τον συνθέτη να παρέμβει υπέρ του αλλά και την Νάνα Μούσχουρη να τον υπερασπίζεται με επιστολή της .  

Το πλήθος υποδέχθηκε τον Σάκη Ρουβά με ένα θερμό χειροκρότημα, με τον ίδιο να απαντά με ένα ευχαριστώ για την ανταπόκριση του κόσμου στο τολμηρό άνοιγμα του στην ποιοτική μουσική  που  τις προηγούμενες ημέρες είχε πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων. 

Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε το ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ στο ρόλο του ψάλτη ήταν ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και  στο ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Συμμετείχαν επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile με μουσική διεύθυνση από τον Θεόδωρο Ορφανίδη.

Η εκδήλωση  έγινε με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. 

Αντιεξουσιαστές πέταξαν προκηρύξεις στη συναυλία του Ρουβά

Αντιεξουσιαστές έκαναν την εμφάνισή τους στον χώρο 

Το όμορφο κλίμα, ευτυχώς δεν διαταράχθηκε ούτε όταν μια μικρή ομάδα 40 αντοεξουσιαστών έκανε την εμφάνισή της στον χώρο.

Οι αντιεξουσιαστές πλησίασαν τον χώρο της συναυλίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, πέταξαν προκηρύξεις και αποχώρησαν χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν επεισόδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ