Πρωτομαγιά 2015: Η απουσία του Α.Τσίπρα & ο ροκ σταρ Βαρουφάκης που ''έκλεψε'' την παράσταση

Στις εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά βρέθηκαν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης.

Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν μόλις εντόπισαν τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να καταφθάνει στη συγκέντρωση. Εντύπωση όμως προκάλεσε η απουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η απουσία Τσίπρα από τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

Χθες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφερόταν πως ο πρωθυπουργός θα έδινε το «παρόν» στη συγκέντρωση των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως από εκεί θα έστελνε ακόμα ένα μήνυμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Τελικά, σήμερα αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός να μην πάει στις εκδηλώσεις.

Παρά την απουσία του από τη συγκέντρωση, ο κ. Τσίπρας έστειλε μέσω Τwitter το δικό του μήνυμα για την Πρωτομαγιά.

«Οι αγώνες μας για κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για Δημοκρατία, για ζωή με Aξιοπρέπεια θα νικήσουν» αναφέρει στο μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σταρ (και) στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Βαρουφάκης

Πρωτοφανείς σκηνές στη συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά. Δεκάδες κάμερες, φωτογραφικοί φακοί, δημοσιογράφοι και συγκεντρωμένοι έπεσαν κυριολεκτικά πάνω στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο υπουργός Οικονομικών, αν και αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, έκλεψε όλα τα φώτα. Επί δεκαπέντε λεπτά τον περικύκλωσαν δημοσιογράφοι και δεκάδες κάμερες και περπατούσαν μαζί του. Ταυτόχρονα, συγκεντρωμένοι τον πλησίαζαν για τον συγχαρούν, του έσφιγγαν το χέρι, ενώ κάποιες γυναίκες του φώναζαν «Γιάνη, σ' αγαπάμε».

Τα social media πήραν φυσικά φωτιά, ενώ όσοι βρέθηκαν εκεί περιγράφουν σκηνές υποδοχής ροκ σταρ.

Με ανοιξιάτικη διάθεση η Ρένα Δούρου & με γυαλιά ο Νίκος Βούτσης

Καπελάκια, μαρινιέρα, γυαλιά ηλίου: Με ανοιξιάτικη διάθεση και στυλ μέλη της κυβέρνησης και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατέβηκαν στην πορεία για την Πρωτομαγιά.
Χαμογελαστή, με μια ερυθρόλευκη μαρινιέρα -αντί για την κλασική λευκή και γαλάζια- η Ρένα Δούρου βρέθηκε από νωρίς στη συγκέντρωση. Ομως, αυτός που έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής από τους συγκεντρωμένους ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Φορώντας καπέλο για να προστατεύεται από τον ήλιο, αλλά φορώντας κατάμαυρα ρούχα, έσφιξε τα χέρια με πολλούς που έσπευσαν να του μιλήσουν και συγκέντρωσε τα φλας κατά τη διάρκεια της πορείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ