CTC δηλαδή σίτιση το νέο εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη - Chef σε τριάστερα Παριζιάνικα & το Noma

Με όνομα-λογοπαίγνιο, που κρατήθηκε με πέπλο μυστηρίου μέχρι και την τελευταία στιγμή, κάνει την πολυαναμενόμενη είσοδό του ο νεαρός σεφ ως επιχειρηματίας στην αθηναϊκή γευστική σκηνή αυτή την Πρωτομαγιά.

Εδώ και αρκετό καιρό ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του ετοιμάζονται πυρετωδώς για να παρουσιάσουν ένα project, που όπως λέει ο ίδιος «θα είναι κάτι μικρό αλλά το οποίο θα έχει μεγάλη απήχηση στους ουρανίσκους των Αθηναίων και όχι μόνο».

Η επαγγελματική θητεία του νεαρού σεφ εντυπωσιακή, σε εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως το Arpege του Alain Passard (3* Michelin), το εστιατόριο της Helenne Darroze (2* Michelin), το Epicurian του Eric Frechon (3*Michelin), το L’Astrance του Pascal Barbot και το περίφημο Noma στην Κοπενχάγη. Σε ελληνικό έδαφος συνεργάστηκε με το κηφισιώτικο Beau Brummel (με το  Γιάννη Μπαξεβάνη), τη Σπονδή και ως επικεφαλής στα «Περιβόλι» (Σαντορίνη) και «Καλυψώ» του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Elounda Peninsula, που ήταν και ο τελευταίος του σταθμός και για το οποίο κέρδισε και Χρυσό Σκούφο.

Η κουζίνα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη χαρακτηρίζεται από χρώματα, αρώματα και γεύσεις του κόσμου που αποτυπώνονται σε κάθε πιάτο του χωρίς όρια. Αντιμετωπίζοντας τη μαγειρική ως ένα παιχνίδι αισθήσεων και παραισθήσεων έκανε αυτό το εστιατόριο «για να περάσει όμορφα παρέα με τους φίλους που θα έρχονται για να μοιραστούν μαζί του την κοινή τους αγάπη για τη γαστρονομία», μας λέει χαρακτηριστικά.

Το περιεχόμενο του πρωτοεμφανιζόμενου μενού αποπνέει μεσογειακό αέρα, ενώ θα προσαρμόζεται σχεδόν καθημερινά στη διαθεσιμότητα των καλύτερων υλικών (στα πρότυπα του γαλλικού menu du marche). Μερικά από τα πιάτα που θα μας σερβίρει είναι το μοσχαράκι γάλακτος με πούρε γλυκοπατάτας και νιόκι αρωματικών, το ιβηρικό χοιρινό με αρώματα Ανατολής, τα χτένια με «ριζότο» από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, ελληνική τρούφα και αέρα αρωματικών και η διλογία από κουνέλι και χοιρινό με αρώματα Ανατολής. Εντυπωσιακά θα είναι όμως και τα ίδια τα πιάτα στα οποία θα σερβίρονται οι νόστιμες δημιουργίες του Αλέξανδρου, τα οποία θα είναι σμιλευμένα στο χέρι από τον καλλιτέχνη-μαρμαρογλύπτη Γρηγόρη Κουσκουρή.

Σημειώστε ότι ο Αλέξανδρος τον Ιούνιο διαγωνίζεται εκπροσωπώντας τις μεσογειακές χώρες στον τελικό του παγκοσμίου βεληνεκούς διαγωνισμού San Pellegrino Young chef Of The Year. Περισσότερα εδώ

Info

CTC, Ουμπλιανής 14 και Διοχάρους 27, Ιλίσια, τηλ. 210 7228812.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ