Κοινοτικός αξιωματούχος στο CNBC: ''Δεν θα υπάρξει συμφωνία έως την Κυριακή - Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις στερούνται ουσίας''

Σύμφωνα με το CNBC, οι ελπίδες για μία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά από μήνες διαφωνιών, ξεθώριασαν σήμερα, μετά από δηλώσεις αξιωματούχου της Eυρωζώνης ότι οι αναφορές σε μία επικείμενη συμφωνία είναι άστοχες.

Ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε στο CNBC ότι αυτές οι αναφορές είναι ανακριβείς και είπε χαρακτηριστικά: «Τα δημοσιεύματα για μία συμφωνία την Κυριακή πρόκειται περί παρερμηνείας και δεν είναι ακριβή».

Οι ελπίδες για συμφωνία αναπτερώθηκαν από χθες το βράδυ μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group.
Ωστόσο ο αξιωματούχος "γείωσε" τις οποίες προσδοκίες, λέγοντας ότι πρόκειται για μία συνηθισμένη, μηνιαία συνεδρίαση κατά την οποία η Ελλάδα συζητήθηκε “εν συντομία και όχι τόσο πολύ”. 

Μάλιστα, αναφερόμενος και στις αλλαγές που έχουν γίνει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να διαδραματίζει πλέον μικρότερο ρόλο στις συνομιλίες, ο αξιωματούχος δήλωσε στο CNBC ότι οι αλλαγές έχουν βοηθήσει τις συνομιλίες, αλλά οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα εξακολουθούν να στερούνται ουσίας. 

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχουμε δει. Αλλά η πρόοδος αφορά περισσότερο στη διαδικασία παρά στην ουσία θα έλεγε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ