Reuters: Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων αυξάνονται - βελτιώθηκαν οι προοπτικές συμφωνίας για την Ελλάδα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνεται γενικότερη αύξηση των αποδόσεων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, που είχαν φθάσει σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ, μετά τις δηλώσεις κορυφαίων διαχειριστών κεφαλαίων ότι εξετάζουν να λάβουν θέσεις κατά των γερμανικών τίτλων. Οι μαζικές πωλήσεις των τίτλων της Ευρωζώνης διευρύνθηκαν λόγω των νέων εκδόσεων ομολόγων, συνολικού ύψους 14,75 δις. ευρώ, από τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

«Οι τοποθετήσεις σε ευρωπαϊκά ομόλογα ήταν τόσο υπερβολικές, ώστε κάποιοι επενδυτές αποχωρούν, θεωρώντας ότι θα είναι δύσκολο να αυξηθούν οι τιμές τους και άλλο (σ.σ.: οι τιμές των ομολόγων κινούνται αντίθετα με τις αποδόσεις τους)», δήλωσε στέλεχος τράπεζας στο Λονδίνο. Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε σήμερα κατά 9 μονάδες βάσης (0,09 ποσοστιαίας μονάδας) στο 0,37% (το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Μαρτίου), ενώ χθες είχε αυξηθεί κατά 12 μονάδες βάσης, που είναι η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από τον Ιανουάριο του 2013.
Η αξία των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης μειώθηκε χθες κατά 55 δις. ευρώ στα 5,844 τρις. ευρώ, σύμφωνα με σχετικό δείκτη της Bank of America Merrill Lynch. Η απόδοση των ιταλικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 1,59% μετά από τη χθεσινή άνοδο κατά 13 μονάδες βάσης. Για τα ισπανικά 10ετή ομόλογα, η απόδοση αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης σήμερα στο 1,55%, ενώ είχε αυξηθεί χθες 14 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ