Η world fanous Ντίνα Νικολάου δείχνει πώς να φτιάξετε μόνοι σας το αυθεντικό λικέρ φράουλα!

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 
 

Υλικά

1 κιλό ώριμες φράουλες, γερές
1 κιλό ζάχαρη
500 ml κονιάκ
1 αστεροειδής γλυκάνισος
3 - 4 καρφάκια γαρίφαλο

Εκτέλεση

Πλένω τις φράουλες, τις στεγνώνω καλά και με ένα μαχαιράκι κόβω και πετάω τα κοτσανάκια τους. Μετά κόβω τις φράουλες σε φετούλες. Τις βάζω σε μια μεγάλη γυάλα (που να κλείνει αεροστεγώς) και προσθέτω τη ζάχαρη, το κονιάκ, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα γαρίφαλα. Ανακατεύω καλά, κλείνω τη γυάλα και την αφήνω για 1 μήνα σε ένα ηλιόλουστο μέρος (μπαλκόνι, ταράτσα, αυλή, οπουδήποτε που να τις βλέπει για πολλές ώρες ο ζεστός καλοκαιρινός ήλιος). Κατά διαστήματα ανακινώ τη γυάλα (χωρίς να την ανοίξω!) για να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Ανοίγω τη γυάλα και σουρώνω το ποτό από λεπτή σήτα, χωρίς να ζουλήξω τις φράουλες. Δοκιμάζω το ποτό και, αν το θέλω πιο δυνατό προσθέτω λίγο ακόμη κονιάκ. Παίρνω 1 φλιτζάνι από τις φράουλες και το αφήνω στην άκρη. Μετά, πιέζω καλά τις υπόλοιπες φράουλες στη σήτα για πάρω όσο το δυνατόν περισσότερο λείο πολτό, τον οποίο προσθέτω στο σουρωμένο υγρό. Πετάω ό,τι απέμεινε στη σήτα.
Πολτοποιώ στο μούλτι τις φράουλες που άφησα κατά μέρος, τις ρίχνω στο ποτό και ανακατεύω καλά. Μοιράζω σε μπουκάλια και σερβίρω το ποτό σκέτο ή με παγάκια ή τριμμένο πάγο.

Who is Who:

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης. Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ