Made in Greece η Μ. Χατζηπαναγιώτου & τα αρωματικά σαπούνια της: Άφησε την πόλη για το χωριό & ζει ευτυχισμένη με την οικογένεια της!

Ανακάλυψα την Μένη Χατζηπαναγιώτου από σύμπτωση, όταν είδα σε ένα διεθνές site μέσω google search την απολύτως συνονόματη της Μένη Χατζηπαναγιώτου  η οποία είναι γραφίστρια. Η χαρά μου όπως καταλαβαίνετε ήταν πολύ μεγάλη, όταν διαπίστωσα πως έχω ''πέσει'' πάνω σε μία ακόμα Made in Greece δημιουργό.

Αμέσως, την κάλεσα στο τηλέφωνο και της ζήτησα να μου αποκαλύψει τα πάντα για τα εκπληκτικά σαπούνια της, αλλά και την απόφαση της να εγκατελείψει την Λάρισα και να εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα σε ένα οικολογικό αγρόκτημα με τον σύζυγο της, γεωπόνο στο επάγγελμα.

Η ίδια μου είπε: ''Παράγω χειροποίητα σαπούνια, με κορυφαία ποιότητα πρώτων υλών. Μένουμε από το 1998 με τον σύζυγο που σε ένα αγρόκτημα οικολογίας, με πέτρινα σπίτια και έχουμε 2 παιδιά μαζί. Η κόρη μου, Μαργαρίτα πέρασε στη σχολή νηπιαγωγών αλλά προτίμησε να ακολουθήσει το όνειρο της και να γίνει σοπράνο, όσο και αν την απέτρεπα. Προτίμησε τον δρόμο της καρδιάς της και ίσως καλά έκανε. Ο γιος μου, είναι στην Α' Γυμνασίου και απολαμβάνει όπως και εμείς τις χαρές της επαρχίας.''

Ειρήνη Νικολοπούλου: Κυρία Χατζηπαναγιώτου, πώς ξεκινήσατε όπως την ενασχόληση σας με τα χειροποίητα σαπούνια και πόσο εύκολο ήταν να εγκαταλείψετε τις ανέσεις της Λάρισας για την επαρχία;

Μένη Χατζηπαναγιώτου: Ακόμα και όταν μέναμε στη Λάρισα, κατοικούσαμε σε μονοκατοικία, ώστε να έχουμε αυλή για να φυτεύουμε όσα περισσότερα προϊόντα μπορούμε. Όταν αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδί, πήραμε τη μεγάλη απόφαση και μετακομίσαμε στο Πουρνάρι, σ’ ένα χωριό με το οποίο δεν είχαμε καμία σχέση πιο πριν και δεν γνωρίζαμε κανέναν.  Δεν υπήρξε ούτε μία φορά όλα αυτά τα χρόνια που να μετανιώσαμε για την απόφασή μας. Θέλουμε να πατάμε χώμα και όχι τσιμέντο. Υπάρχει μία ποιότητα ζωής στο χωριό που δεν στην παρέχει η πόλη.

Αυτό που θέλαμε πάντα ήταν να παράγουμε μόνοι μας όσα περισσότερα προϊόντα χρησιμοποιούμε και συγχρόνως να ενισχύσουμε το εισόδημά μας. Έτσι, άρχισα να κάνω δοκιμές στην παραγωγή σαπουνιών στηριζόμενη σε παλιές συνταγές και με βάση το παρθένο ελαιόλαδο. Μετά από πολλούς πειραματισμούς και διάβασμα, πέτυχα το στόχο μου και όταν άρχισαν να έχουν μεγάλη ανταπόκριση τα προϊόντα μου στις γιορτές οικολογικών και βιολογικών προϊόντων, αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου επιχείρηση, χωρίς μεγάλο ρίσκο, αφού δεν επένδυσα πολλά χρήματα.

Η δραστήρια επιχειρηματίας, δημιουργεί τα ''ΡΟΖΜΑΡΙΝΟ'' σαπούνια της με ό,τι της παρέχει η φύση, κάνοντας ελάχιστη χρήση ενέργειας από την παραγωγή ως τη συσκευασία των προϊόντων, αφού χρησιμοποιεί μέχρι και ξυλόσομπα, αντί για ηλεκτρική κουζίνα, με τοπικές πρώτες ύλες αναδεικνύοντας τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Η ευτυχία της Μένης Χατζηπαναγιώτου, ήταν έκδηλη καθ'όλη τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας συνομιλίας και με έκανε να αναλογιστώ το πόσο μεγάλη προτροπή αποτελεί το παράδειγμα της για όσους επιθυμούν την αποκέντρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των ΡΟΖΜΑΡΙΝΟ - rosmarino.gr

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ